Chomutov – Chomutované hlasují o 5 milionech korun, které byly letos vyčleněny na projekt Společně tvoříme Chomutov. Peníze v rámci participativního rozpočtu čili takového, o kterém rozhodují jen občané, jsou určeny na úpravu a oživení veřejných prostranství. Do konce hlasování zbývají už jen tři dny.

Ve hře je osmadvacet návrhů, které navrhli sami Chomutované. “Celý projekt je v rukou občanů. Navrhli, co by se mělo vybudovat, nyní rozhodují, které projekty se budou realizovat. Lidé tak mají velkou šanci přímo zlepšit život ve svém městě,” říká náměstek primátora David Dinda.

Hlasování probíhá na webu www.naschomutov.cz, kde jsou v sekci Vaše návrhy představeny jednotlivé projekty. ”Každý má k dispozici až 9 kladných a až 4 záporné hlasy. Každému návrhu lze udělit pouze jeden hlas. Hlasující nemusí samozřejmě využít všechny. Platí však pravidlo, že před použitím jednoho záporného hlasu je třeba udělit dva kladné,” popisuje průběh hlasování koordinátorka projektu Tereza Rödlingová.

Po sečtení všech plusových a všech minusových hlasů u každého návrhu budou návrhy seřazeny od nejvyššího po nejnižší počet získaných hlasů, přičemž do realizace budou vybrány záměry s minimálním počtem 50 hlasů až do vyčerpání pěti milionů korun.

PŘÍKLADY NÁVRHŮ

Návrhy pro atraktivnější veřejný prostor: Obnova květinových hodin, Pěší zóna u kostela sv. Kateřiny, Přestupák a taky park, Lavičky – park/cyklostezka Březenecká, Proměna dvora Husovo nám. 38, Dvě solární lavičky do centra a Rozkvetlý městský park.

Návrhy pro bezpečnější prostor: Spojka cyklostezky a cyklotrasy mezi Kamencovým jezerem a Bandou, Přechod pro chodce na Březenecké k Penny, Lampy do Kyjické, Osvětlení části Eldoráda - od Výletní ulice, Úprava sjezdu na cyklotrasu v Přemyslově ulici (u dolní brány zooparku), Přechod pro chodce před MŠ Radost na Palackého ulici a Zábradlí pro bezpečí dětí na lávce přes přivaděč v Děvínské ulici.

Návrhy pro sport a zábavu: Venkovní ping-pongové stoly do Skalkové ulice, Hřiště s umělým povrchem a mantinely na Dechtochemu, Venkovní posilovací stroje na Domovinku, Discgolfové hřiště na Kamenném vrchu, Venkovní ping-pongové stoly na Domovinku, Bezručovo údolí - zábavně na I. mlýn, Bike areál Chomutov, Přímořské zátiší v parku a Vybudování dětského hřiště v Klicperově ulici.

Návrhy pro upravenější prostor: Rekonstrukce chodníků v Jirkovské ulici, Oprava psího útulku, Oprava obvodové zdi hřbitova v Beethovenově ulici, Bezručovo údolí - lesní cestou na I. mlýn bezpečně a Upravení okolí fontány v městském parku

Na všechna místa, která by se mohla proměnit k lepšímu, se můžete podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=hjMDJXbztNc&feature=youtu.be&list=PLF0DA385001516032

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru