Zásah hasičů v Jirkově. Foto: Michal Hrdlička
Zásah hasičů v Jirkově. Foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Jirkov – Dva mrtví lidé a nejméně čtyři zranění, k tomu několik desítek evakuovaných. Takové jsou následky sobotního požáru v panelovém domě v Jirkově v ulici Na Borku.

Dvě oběti na životech a čtyři zraněné v sobotu večer potvrdil naší redakci mluvčí hasičů Lukáš Marvan. „Třicet lidí bylo evakuováno,“ doplnil. Později už se hovořilo o stovce evakuovaných.

Na zásahu se podíleli také hasiči s výškovou technikou a evakuačním autobusem pro obyvatele ohněm zasaženého domu ze sousedního okresu ze Žatce a Loun. Byt byl požárem zcela zničen. Příčinami a okolnostmi úmrtí dvou osob se nyní budou zabývat vyšetřovatelé.

Zprávu jsme aktualizovali zde:

[article]6484[/article]

Na místě byl i starosta, který pomáhal koordinovat péči o evakuované. Strážníci a hasiči asistovali při převozu po lékařském vyšetření zpět k rodinám či známým, evakuovaným město okamžitě nabídlo dočasný azyl v hotelu na Červeném Hrádku. Využili toho dva lidé.

1802jirkov03

Zásah hasičů v Jirkově. Foto: Michal Hrdlička

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru