Mladíky čeká boj o místo v sestavě Pirátů. Kdo si nakonec urve post v užším kádru?
Foto: Piráti Chomutov
Sport

Chomutov - Hned od konce předešlé sezóny sportovní úsek klubu Piráti Chomutov avizoval, že bude chtít do nadcházejícího ročníku druhé ligy vstoupit se širším kádrem. Nyní dochází k faktickému naplnění těchto slov, neboť v přípravě trenéři Pešout s Martínkem uvidí v akci obránce Dominika Kučeru a Lukáše Sýkoru, kteří budou bojovat o místo v sestavě. Z Českých Budějovic bude k dispozici rovněž mladý útočník Alexandr Remeš.

 

„Jedná se o mladé hráče, které chceme vidět v tréninku i zápasech a podle nich se rozhodneme, zda v kádru zůstanou. Chceme mít širší kádr než v minulé sezóně, navíc kluci můžou být třeba i lepší než někdo stávající se smlouvou, tak by pak hráli oni,“ popisuje sportovní manažer a hlavní trenér Martin Pešout s tím, že Dominik Kučera s Lukášem Sýkorou budou bojovat o smlouvu, kterou už má podepsanou Alexandr Remeš, jehož působení v Chomutově může být v případě neodpovídajících výkonů v přípravě ukončeno stejně jako u Davida Putze.

Nejstarším z nové trojice je jednadvacetiletý Dominik Kučera, který začínal s hokejem v hlavním městě, odkud z dorostů Slavie odešel v létě 2017 na tři roky do zámoří. Při návratu do České republiky zamířil do juniorů Českých Budějovic, odkud si odskočil na jeden zápas do Chance ligy, v níž odehrál v ročníku 2020/2021 jedno utkání za Kolín. Poslední dvě sezóny pak hrál pravidelně druhou ligu za Letňany a následně Děčín, takže ve třetí nejvyšší soutěži má na kontě 89 startů a 20 bodů (2+18).

O rok mladší zadák Lukáš Sýkora pochází z Nymburku, avšak v celostátních mládežnických soutěžích nastupoval za kladenské Rytíře, v jejichž dresu odehrál i poslední ročník ligy juniorů s bilancí téměř bodu na zápas, neboť ve 34 střetnutích čtrnáctkrát skóroval a přidal sedmnáct asistencí. Poslední dvě sezóny pak okusil seniorský hokej v barvách kolínského B-týmu, který hraje krajskou ligu ve středních Čechách.

Mezi dospělými zatím nenaskočil v oficiálním utkání dvacetiletý karlovarský rodák Alexandr Remeš, jenž má však jako jediný ze zmíněné trojice reprezentační zkušenosti, jelikož prošel s výjimkou týmu do 18 let všemi zbývajícími národními celky, ovšem na mistrovství světa se neprobojoval. V létě 2021 opustil lázeňské město a odešel do Českých Budějovic, kde po sestupu do ligy juniorů pomohl s postupem zpět do extraligy i přes Piráty poté, co část nedávno skončené sezóny strávil v juniorském týmu Plzně.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru