Hokej se netočí jen kolem aktuálního mistrovství světa. Jarní liga má na programu 192 zápasů
FOTO: PIRÁTI CHOMUTOV
Sport

 

Chomutov – Tuto sobotu startuje na ledě chomutovské arény Jarní liga pro hráče od 7 do 15 let. Poslední utkání se odehrají 25 června. Celkem jich bude 192.

Pod vrcholky Krušných hor se sjedou celky z okolí, západních Čech ale také z Německa. Hokejový maratón startuje předposlední květnový víkend. „Jarní liga je pro nás důležitá ze dvou hlavních důvodů. Jelikož se hraje bez registrací můžeme v zápasech vidět hráče, o které bychom měli potenciálně zájem, kdyby v budoucnu chtěli hrát za Piráty. Druhou věcí je, že kluci odehrají řadu zápasů na jaře a v létě, kdy se normálně nehraje, takže v nadsázce řečeno nezapomenou hrát hokej,“ usmívá se Petr Jíra.

Na turnaje přijedou kluby z projektu 5K, ale také ze západních Čech a z Německa v rámci spolupráce 3C. „Jde o sérii turnajů, na které jsme se domluvili s našimi německými partnery, kteří přijedou skoro ve všech kategoriích,“ uvádí šéf chomutovské mládeže.

Organizace se ujal Jaroslav Procházka, který má před sebou po Buchtelově memoriálu další výzvu. „S velkými turnaji už máme zkušenosti, takže věřím, že i tentokrát všechno proběhne bez problémů, kluci si zahrají dobré zápasy a my po organizační stránce všechno zvládneme,“ přeje si hlavní pořadatel.

V chomutovské ROCKNET ARÉNĚ týmy odehrají během šesti víkendů celkem 192 zápasů v osmi kategoriích od ročníku narození 2009 do 2016. Program startuje v sobotu 20. května, kdy na led vyjedou noví deváťáci, a v neděli rozehrají svůj turnajový dvojboj sedmáci.

 

 

Rozpis zápasů jednotlivých kategorií si můžete prohlédnout na webu klubu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru