Levhartice opět kouzlily. V posledních vteřinách ukradly vítězství Hradci a jsou krok od bronzového poháru
Levhartice Chomutov se opět ve čtvrtek představí na vlastní palubovce. Foto: Levharti Chomutov
Sport

Chomutov – Pokud nemáte v naprostém pořádku zdraví, nesledujte zápasy chomutovských basketbalistek. Je to totiž infarktová podívaná. Levhartice všechny důležité zápasy v posledních týdnech vyhrály, jenže až v samotném závěru hry. Jejich ledově chladná rozvaha je žene za vítězstvím do posledních vteřin, pro fanoušky je to ale neskutečná nálož adrenalinu. 

V úterý večer se při druhém utkání o bronz postavily Levhartice svým soupeřkám v Hradci Králové. Opět šlo o úžasně vyrovnaný souboj, kdy se oba týmy přetahovaly o každý míč a vedení. První čtvrtinu Levhartice prohrály 21:23, další vyhrály 13:11, skóre tak bylo v polovině střetnutí nerozhodné.

Pak se opět více radovaly královéhradecké Lvice, když o bod vyhrály třetí čtvrtinu 10:9. Jenže Levhartice bojují do posledních vteřin, díky dvoubodovému hodu zvrátila stav utkání Kateřina Bartoňová. Čtyři vteřiny před posledním hvizdem! Těsné vítězství Levhartic se skóre 61:60 znamená mečbol pro Severočešky. Celá série se tak může rozhodnout už ve čtvrtek v Městské hale v Chomutově. „Když se něco takového povede po tolikáté, asi se dá už mluvit skoro o standardu,“ usmíval se po utkání asistent hlavního kouče Petr Treml s tím, že se Severočešky nechtějí o závěry opírat v dalších zápasech.

To že při čtvrtečním utkání bude nad hradeckými Lvicemi viset pomyslná gilotina, nemusí pro Levhartice znamenat žádnou výhodu. „Musíme projít chyby z druhého zápasu, protože Hradec se připravil na to, čím jsme ho porazili v prvním střetnutí, takže i na to musíme zareagovat," poznamenal Treml.

Čtvrteční zápas začíná v Městské sportovní hale v 18 hodin. Tým očekává podporu haly plné fanoušků. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru