Pohár evropské basketbalové ligy se třpytí v Chomutově. Vybojovaly jej Levhartice
CHOMUTOVSKÉ LEVHARTICE OVLÁDLY FINAL4 EVROPSKÉ SOUTĚŽE. FOTO: BK CHOMUTOV
Sport

Chomutov – Chomutovské Levhartice vyhrály letošní ročník Evropské ženské basketbalové ligy.

Na finálovém turnaji v polské Varšavě nejprve v semifinále přehrály ukrajinský Frankivsk a v neděli senzačně ovládly také finálový duel s litevskou Klaipedou. O výsledku rozhodl nástup Levhartic do druhého poločasu, kdy smazaly desetibodové manko, otočily skóre a vedení už nepustily. „Nástup do druhého poločasu byl rozhodující, stahovali a otočili jsme zásluhou trojkových střel,“ zmínil slovenský trenér Jozef Rešetár čtyři úspěšné pokusy, jež si rozdělily poměrem 3:1 Pollard s Kadlecovou. Severočešky proměnily celkem deset trojek proti sedmi Klajpedy.

„Všechno souviselo s naší obranou. V prvním poločase jsme v ní dělali chyby, ve druhém jsme je měnili a vycházelo nám to. Přidali jsme i vyšší úspěšnost střelby, protože pokusy jsme měli už v první půli, ale nepadalo nám to tam. A v neposlední řadě jsme zlepšili doskok,“ okomentoval zkušený kouč důvody chomutovského obratu, byť rozdíl získaných míčů pod oběma koši činil po závěrečném klaksonu jen tři balóny. Na to, jaký byl nakonec rozdíl skóre, se historie neptá. Podstatný je výsledek a ten zní 77:73. Díky němu zvedly Levhartice nad hlavu trofej pro vítězky, Eliška Brejchová byla vybrána do All-Stars týmu a Kateřina Bartoňová byla zvolena nejužitečnější hráčkou turnaje.

Sestava BK Levhartice Chomutov:
Brejchová 18, Satoranská 17, Pollard 17, Kadlecová 14, Fučíková 6, Bartoňová 5, Kovtun, Hibalová, Ceralová.

EWBL je evropská basketbalová soutěž žen, kde své síly měří týmy převážně ze střední, východní a severní Evropy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru