Chomutovským softbalistům se daří. V Extralize i v nižší soutěži
Foto zdroj: Beavers Chomutov
Sport

Chomutov - Softbalisté Beavers Chomutov za sebou mají základní část Extraligy. V tabulce zatím drží druhé místo, což jim dává dobré vyhlídky do nadstavbové části, a především tím už získali jistotu účasti v podzimním play-off. Daří si i B-týmu, který se zatím drží na špici druhé ligy.

První místo nebylo daleko, chyběla k němu jediná výhra. Na primát nejlepšího týmu základní části softbalové extraligy nakonec nedosáhli. I tak ale jsou Chomutovští se svým výkonem v základní části, kde se s každým týmem utkali ve dvojici utkání, spokojeni.

„Ve většině zápasů jsme splnili roli favorita. Párkrát nám chybělo štěstí, v některých zápasech jsme ale naopak trochu utíkali hrobníkovi z lopaty. S prozatímním umístěním jsme tak spokojeni. Je to dobrý začátek, na kterém se dá stavět,“ hodnotí dosavadní část kouč mužů Jan Řápek.

Beavers z osmnácti zápasů prohráli čtyři. Stali se ale nejúspěšnějším týmem, co se útoku týče. Právě chomutovští pálkaři napálili nejvíc bodů i úspěšných odpalů. Žádný jiný tým navíc víckrát neodpálil za plot takzvaný homerun. Chomutovským se to podařilo patnáctkrát.

Teď je čeká nadstavba pro čtveřici nejlepších. Dva týmy postupují přímo do semifinále, další dva se o nejlepší čtyřku budou muset opět porvat s týmy z nižší nadstavby. Poslední červencový víkend tak chomutovští softbalisté doma přivítají Žraloky Ledenice a Joudrs Praha, později se utkají s dosud nejlepšími Locos Břeclav.

Daří si i ve druhé lize

Úspěšné jaro za sebou má i chomutovský B-tým, který je složený z mladších hráčů, kteří sbírají zkušenosti, i těch naopak zkušenějších, kteří už nemají tolik ambice hrát v nejvyšší soutěži. Druhá liga se hraje jiným formátem než Extraliga, Chomutovští tak za sebou základní část nemají. Po zhruba třech čtvrtinách se ale drží na úplné špici. Když se tam udrží, postoupí do vyřazovacích bojů pro nejlepší čtyřku.

Stejně jako extraligový tým, i ten druholigový teď čeká krátká letní pauza. Na domácí trávníky softbalisté B týmu vyběhnou opět koncem srpna.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru