Vrací se další bývalý mládežník, ofenzivu Pirátů doplní odchovanec Tomáš Koblížek
Tomáš Koblížek. Foto: Piráti Chomutov
Sport

Chomutov - Na soupisku A-týmu Pirátů doposud přibývala jména mezi tři tyče nebo do defenzivy. Nyní přichází na řadu poprvé také útočník. Po třech sezonách v Chance lize hlásí návrat do mateřského klubu dvaadvacetiletý Tomáš Koblížek, který oblékal chomutovský dres naposledy zkraje ročníku 2019/2020 mezi juniory. Nyní se stává první ofenzivní posilou seniorského týmu pro druhou ligu.

„Tomáš je pořád mladý a perspektivní hokejista, navíc náš odchovanec. Už má s dospělým hokejem zkušenosti, což je výhoda, díky které vhodně doplní hráče, kteří už toho odehráli mezi seniory víc,“ přibližuje sportovní manažer Petr Jíra.

„Návrat mě lákal, protože jsem tu doma a studuju v Praze, takže dojíždění do školy bude kratší,“ vysvětluje samotný Tomáš Koblížek. „Navíc je tu parádní zázemí a na kraj chodilo hodně fanoušků, což bylo úžasné a nebylo to ani v Chance lize,“ doplňuje forvard, který už má na kontě čtyři starty za místní áčko.

Ty si připsal na sklonku ročníku 2018/2019, ovšem na rozdíl od Víta Seemanna debutoval už v základní části Tipsport extraligy ještě předtím, než se kabinou A-týmu prohnala salmonelóza. Během mládežnických let v mateřském klubu pomohl Tomáš Koblížek k zisku dvou medailí, když na jaře 2015 vybojoval s mladším dorostem na závěrečném turnaji bronz a o rok později stále ještě jako mladší dorostenec nastupoval pravidelně i za stříbrný starší dorost.

Na startu ročníku 2019/2020 odehrál ještě tři zápasy za chomutovské juniory, ale poté nabral směr Kadaň. U Trhačů strávil dva kompletní ročníky Chance ligy a svými výkony si vysloužil angažmá v Prostějově, s nímž dokráčel až do semifinále posledního play-off soutěže. Jestřábi v předkole porazili Kolín a ve čtvrtfinále vyřadili vítěze základní části z Litoměřic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru