První změny v kádru: Dres Pirátů už nebude oblékat sedmička hráčů
Foto zdroj: FB Piráti Chomutov
Sport

Chomutov - Seniorský A-tým má po postupu do druhé ligy jasno o složení trenérského štábu, nyní přichází na řadu tvorba kádru pro třetí nejvyšší soutěž. Z pohovorů s hráči, kteří pomohli druhou ligu vybojovat, vyplynulo, že sedm hokejistů v mužstvu pokračovat nebude. Tým opouští jeden brankář, tři obránci a stejný počet útočníků.

Chomutovský dres nadále nebudou oblékat Dominik Svoboda, Martin Hartman, Adam Novák, Robert Bártek, Jakub Jaroš, Petr Freiberg a Patrik Huňady. „Všem bych chtěl za celý klub poděkovat za to, co pro chomutovský hokej odvedli a že mu pomohli do druhé ligy,“ říká sportovní manažer Petr Jíra. „Kluci se nám do druholigového týmu nevešli s tím, že u některých hrála velkou roli i práce, kterou nechtěli opouštět. Nicméně znovu chci říct, že si jejich pomoci velmi vážíme a všichni mají nezastupitelné místo v historii klubu,“ doplňuje šéf sportovního úseku.

Dominik Svoboda strávil v mužstvu obě sezóny v krajské lize a odchytal tři mistrovská utkání, v nichž ani jednou neprohrál, takže místní odchovanec se loučí se stoprocentní bilancí. Zkušený Martin Hartman doplnil tým krátce před startem postupové sezóny z Klášterce nad Ohří a zapadl velmi dobře. V základní části krajské ligy odehrál 14 duelů s průměrem bod na zápas, neboť pětkrát skóroval a přidal devět asistencí. Ve třech bitvách play-off jednou přihrával, v kvalifikaci ani jednou nechyběl a zapsal dvě nahrávky.

Adam Novák přišel v předčasně ukončené sezóně 2020/2021, v níž ještě stihl jeden start s bilancí gólu a dvou přihrávek. V končícím ročníku zasáhl do 23 zápasů, v nichž vstřelil dva góly a zaznamenal čtyři asistence. Robert Bártek si vybojoval místo v týmu během přípravného období a v základní části vynechal jediné střetnutí, což mu pomohlo k sedmnácti kanadským bodům (4+13) a druhému místu v kanadském bodování týmových beků. V play-off a kvalifikaci však jeho produktivita přece jen trochu klesla, neboť v osmi startech jednou skóroval a jednou přihrával.

Jednoznačně nejproduktivnějším hráčem, který mužstvo opouští, byl Patrik Huňady. Voják z povolání opanoval před rokem bodování nejkratší sezóny klubové historie (2+4) a neztratil se ani ve zvýšené konkurenci po příchodu Romana Chlouby s Milanem Kostourkem. V patnácti soubojích základní části vstřelil stejný počet gólů a přidal 21 finálních pasů, v play-off skončil se čtyřmi přesnými zásahy a osmi asistencemi jen bod za Romanem Chloubou a v kvalifikaci přidal další dvě trefy s přihrávkou. Za dva roky tak nastřádal 57 kanadských bodů.

Téměř gól na zápas vyprodukoval v základní části krajské ligy 2021/2022 také Petr Freiberg, jenž mířil přesně třináctkrát ve čtrnácti startech. V play-off přidal vysoký útočník tři góly, v kvalifikaci další dva, jimiž nasměroval Piráty k postupové výhře v Mělníku. Jakub Jaroš díky čtyřem pukům v síti Kadaně a Lovosic opanoval s Jakubem Chrpou pořadí týmových střelců sezóny 2020/2021, v postupové sezóně zatížil konta soupeřů sedmi góly v devatenácti střetnutích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru