Chomutovští softbalisté opět druzí! Beavers v extralize obhájili stříbro
Nadhazovač chomutovských Beavers Marek Malý. Foto: Česka softballová asociace
Sport

Chomutov - Softbalisté Beavers Chomutov jsou po roce opět druzí nejlepší v České republice. Zatímco loni nad jejich síly byli havlíčkobrodští Hroši, letos se museli sklonit před Žraloky z Ledenic. I přes zklamání z neúspěšného finále ale v chomutovském táboře panuje spokojenost.

Loni byli druzí. Letos tak konečně chtěli po letech opět stanout na nejvyšší stupínek. Stejně jako loni se ale softbalisté z Chomutova umístili na druhém místě.
„Nyní to jsou pro nás bolavé momenty, druhé místo mrzí. Do finále jsme vstoupili rázně, Ledenice jsme smázli 7:0 a pak se nám na to nepodařilo navázat. Mrzí nás, že se titul nepovedlo dotáhnout. Druhé místo dvakrát po sobě není ale neúspěchem,“ hodnotil finále kouč Jan Řápek.

Beavers tak za sebou mají další úspěšnou sezónu. Nejprve v létě po deseti letech opět přivezli z evropského poháru, když na softbalovém Superpoháru skončili na třetím místě. Druhá medaile přišla z české extraligy. Druhá finálová účast v řadě za sebou je pro Chomutovské navíc jasným znamením, že jsou usazeni zpět mezi elitou. Letos navíc klub otevřel nový moderní areál.

„Po odchodu naší zlaté generace bylo těžké navázat na klubové úspěchy, nějaký čas jsme se trápili, ale poslední roky je vidět, že k nám soupeři přistupují, jako k jednomu z favoritů soutěže. Věřím, že na to navážeme hned příští rok,“ dodává Řápek.

Beavers Chomutov jsou historicky nejúspěšnějším českým a evropských softbalovým klubem. Jen pohár pro tuzemského mistra zvedli softbalisté nad hlavu hned jedenáctkrát. Naposledy v roce 2013.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru