ZE SPORTU: Chomutovští plavci byli úspěšní i v Litoměřicích
Anežka Doksanská vítězkou na 100 m znak. Foto: TJ Slávie Chomutov
Sport

Litoměřice/Chomutov - Na Den české státnosti, 28. září, proběhl již 4. ročník Memoriálu Luboše Kracíka v litoměřickém bazénu. Již tradičně se tohoto mítinku zúčastnili i chomutovští plavci.

Svoji formu z minulého týdne potvrdila 12letá znakařka Anežka Doksanská. Ovládla oba znakařské závody ve své kategorii. Kratší stovku ovládla v čase 1:11,97, kterým dosáhla na svůj druhý nejlepší čas, zatímco na dvojnásobné distanci zvítězila rozdílem třídy s časem 2:36,3. K tomu přidala 2. místo ve finále hlavní disciplíny – 200 m volný způsob, stejně jako na polohové 200.

Na nejvyšší stupínek v kategorii mladších žákyň vystoupala i Tereza Vlasáková, která zvítězila v disciplíně 200 m prsa, kde dohmátla v čase 3:13,51. Mezi chomutovskými mladšími žáky byl nejúspěšnější Jakub Šareš, který skončil stříbrný ve finále kraulové 200, k čemuž přidal i třetí místo na motýlové 100. Také Vojtěch Rut dosáhl na stupně vítězů, když na 200 polohově doplaval třetí.

Mezi staršími žačkami dokázala zvítězit nová chomutovská posila Valentýna Studentová, která v čase 2:48,91 zvítězila s náskokem velkým téměř pěti sekund. Zuzana Svobodová dvakrát dohmátla třetí, a sice ve finále hlavní disciplíny, 200 volným způsobem, a ve stejně dlouhé distanci polohově. Bronzovou příčku si vyplavala i Kateřina Kosková, a sice v disciplíně 100 motýlek.

Mezi stejně starými muži vystoupal 4x na stupně vítězů Maxim Dvořák. Druhý skončil v královské 100 volným způsobem, ke kterému přidal bronzy ve finále dvojnásobné tratě, 100 motýlkem a znakové 100. Na dvě stříbra dosáhl Jan Valenta, který těchto úspěchů dosáhl na stovce znakové a polohové 200.

Mezi dorostenkami a ženami byla z chomutovských nejúspěšnější Kamila Slabihoudová. Tato 17letá plavkyně zvítězila na prsařské 100 i 200, kdy dohmátla v čase 1:19,42, resp. 2:49,02. K tomu přidala dvě třetí místa na znakařské 100 a 200. Kompletní sbírku medailí si z Litoměřic odvezla Veronika Zelenková, která v čase 2:35,77 zvítězila na polohové 200, ke kterému přidala stříbro na 100 motýlek a bronz na kraulové 100. Dvě druhá místa vylovila z bazénu Eliška Doksanská, která o pouhé dvě desetiny sekundy skončila druhá za Zelenkovou na 200 m polohově a na stejné pozici doplavala i na 100 m volný způsob. Chomutovské stupně vítězů na 200 polohově zkompletovala Markéta Vávrová.

Výsledky chomutovských zhodnotil trenér závodního družstva Tomáš Baumrt. „Jedná se teprve o druhé závody sezony a většina plavců zaplavala časy blížící se jejich osobním rekordům již po 4 týdnech tréninku,“ pochválil plavce Baumrt. „Maxim Dvořák zaplaval skvěle 100 kraula, k němu se přidal Honza Valenta, který plaval poprvé pod 1 minutu a k tomu přidal skvělou dvoustovku polohovku. Dobře zaplavala i odchovankyně Baníku Most, Valentýna Studentová, která náš tým posílila nyní na podzim a atakovala osobní rekord na 200 prsa. Tradičně kvalitně zaplavala i Anežka Doksanská. Je třeba pochválit i všechny finalisty hlavního závodu na 200 m volný způsob i zbývající vítěze a medailisty,“ nešetřil slovy chvály.

Již příští týden se koná v americké Indianapolis první kolo International Swimming League, kde s v barvách washingtonského DC Trident představí Simona Kubová. Poplave všechny tři znakové distance a polohovou štafetu na 4x100 m. Oba dva závodní dny můžete zhlédnout na kanále Eurosport 2 od 20 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru