Čtyři posily do útoku Pirátů: Zkušení Rudovský a Pitule, mladík Suchý a jeden Američan
Jednoznačně nejvíc zkušeností s Chance ligou má dvaatřicetiletý Jan Rudovský, jenž bude v blížícím se ročníku útočit na 500 startů ve druhé nejvyšší soutěži, kde zatím nasázel 123 gólů a přidal 160 asistencí. Foto zdroj: www.piratichomutov.cz
Sport

Chomutov - Defenzivu Pirátů doplnili před novým ročníkem Chance ligy čtyři noví hráči, stejný počet rozšíří rovněž ofenzivní vozbu. Jan Rudovský s Tomášem Pitulem platí za zavedená jména druhé nejvyšší soutěže, Filip Suchý zářil v mládežnických extraligách a Darby Llewellyn bude první zahraniční akvizicí pro příští sezónu.

Jan Rudovský

Jednoznačně nejvíc zkušeností s Chance ligou má dvaatřicetiletý Jan Rudovský, jenž bude v blížícím se ročníku útočit na 500 startů ve druhé nejvyšší soutěži, kde zatím nasázel 123 gólů a přidal 160 asistencí. Odchovanec kladenské hokeje má za sebou angažmá ve Slezsku, během nějž třikrát naskočil za třinecké Oceláře, ale drtivou většinu sezóny odehrál za Frýdek-Místek.

Zkušený útočník má doma kromě jiného zlato s kladenským dorostem i tamními juniory a zná Piráty jako soupeře. V dresu Rytířů se totiž v základní části Tipsport extraligy 2013/2014 a v následném play-out trefil hned dvakrát do chomutovské sítě.

Tomáš Pitule

Devětadvacetiletý Tomáš Pitule začínal s hokejem v Plzni, kde nastřádal všech 140 startů v nejvyšší soutěži a radoval se ze dvou bronzů. Vysoký útočník se v minulé sezóně vrátil po více než dvou letech do českých soutěží poté, co si vyzkoušel francouzskou, slovenskou a běloruskou elitní ligu.

Rokycanský rodák na jaře 2018 vybojoval se Soligorskem další bronzovou medaili, ovšem štaci v Grodnu záhy ukončil a převážnou část poslední sezóny odehrál ve Vsetíně, kde vylepšil své statistiky v Chance lize na 228 startů, 37 gólů a 65 asistencí.

Filip Suchý

Rovněž jednadvacetiletý Filip Suchý je odchovancem plzeňského hokeje, v jehož mládežnických týmech patřil k nejproduktivnějším hráčům. V sezóně 2013/2014 mu 37 přesných zásahů zajistilo dokonce pozici nejlepší střelce základní části extraligy staršího dorostu. O pár měsíců později se radoval ze stříbra na Memoriálu Ivana Hlinky.

Zkraje ledna 2015 debutoval rodák z Horních Lukavic v seniorském hokeji, když před televizními kamerami na ledě brněnské Komety hned zapsal první bod v Tipsport extralize díky asistenci. Krátce po českém bronzu zamířil Filip Suchý do americké juniorské USHL, kde byl zástupcem kapitána týmu Omaha Lancers. Loni v létě pak opět nabral směr Evropa a nastupoval ve druhé nejvyšší švédské soutěži.

Darby Llewellyn

Posledním do party nových útočných tváří je třiadvacetiletý Američan Darby Llewellyn, který v chomutovském dresu naváže na působení svých tří krajanů, jimiž byli v sezóně 2011/2012 Jeff Jillson a krátce také Dwight Helminen a o tři roky později Greg Moore. Rodák ze zhruba stotisícového Ann Arboru strávil předchozí dva roky v East Coast Hockey League poté, co pět let nastupoval v juniorské Ontario Hockey League za Kitchener Rangers, kde dělal v posledních dvou sezónách svého působení zástupce kapitána.

Za více než 300 utkání základní části i play-off nastřádal v OHL 184 kanadských bodů za 101 gólů a 83 asistencí, v ECHL přidal dalších 54 bodů (23+31). Nyní si poprvé vyzkouší hokej na druhé straně Atlantiku.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru