Obranu Pirátů vyztuží tři navrátilci, nováčkem v jejich dresu bude Dušan Žovinec
Obranu vyztuží tři navrátilci, nováčkem v pirátském dresu bude Dušan Žovinec. Foto zdroj: www.piratichomutov.cz
Sport

Chomutov - V nadcházejícím ročníku Chance ligy budou přes hlavu přetahovat dres mimo jiné i čtyři noví obránci, i když ve třech případech se jedná pro chomutovské fanoušky o známá jména. Martin Rýgl, Radek Havel a Dominik Tejnor už mají na kontě několik desítek startů v místním A-týmu. Jedinou skutečně novou tváří bude ofenzivně laděný bek Dušan Žovinec.

Nejvýraznější stopu u Pirátů zanechal třiatřicetiletý Martin Rýgl, jenž má na kontě 132 chomutovských zápasů s bilancí devíti gólů a třiatřiceti asistencí. A hlavně! Právě Martin Rýgl v jedenáctém kole baráže 2015 ukončil prodloužení domácího střetnutí s pražskou Slavií, čímž rozhodl o návratu Pirátů mezi tuzemskou elitu.

Rodák z Jablonce nad Nisou odehrál v Chomutově ještě část sezóny 2015/2016, během níž odešel do Mladé Boleslavi. Následně vystřídal ještě Pardubice a Karlovy Vary, poslední dvě sezóny strávil na Slovensku, kde nastupoval za Nitru a Duklu Trenčín. V Chance lize může Martin Rýgl v příštím ročníku zaokrouhlit počet startů na 200.

Odchovanec Radek Havel a vysoký zadák Dominik Tejnor oblékli bílomodrý dres naposledy během sezóny 2016/2017, ovšem následně si vybrali každý trochu jinou cestu. Pětadvacetiletý Radek Havel rok nastupoval za Havířov a loni si znovu zahrál druhou nejvyšší soutěž v Německu, kde tentokrát důrazný bek působil ve Freiburgu. Dvojnásobný juniorský mistr republiky má v chomutovském A-týmu zatím bilanci 45 startů, jeden přesný zásah a pět asistencí.

Stejně starý Dominik Tejnor nabral směr rakouská mezinárodní EBEL, v níž odehrál za Znojmo celkem 84 zápasů, ve kterých šestkrát skóroval a přidal čtrnáct přihrávek. Juniorský mistr republiky z roku 2014 bude moci rozšířit chomutovskou bilanci 33 zápasů a tří kanadských bodů (1+2).

Jedinou opravdu novou tváří v defenzivním valu bude tedy zatím Dušan Žovinec. Šestadvacetiletý rodák z Prahy už načal v Chance lize, kterou na jaře 2017 vyhrál s českobudějovickým Motorem, pátou stovku startů a blíží se k hranici sta kanadských bodů. Kromě toho má na kontě pět duelů také v Tipsport extralize.

Tuzemskou nejvyšší soutěž si odchovanec hokeje v hlavním městě zahrál v barvách Sparty, v jejímž dresu v září 2011 nastoupil v české metropoli proti slavným New York Rangers. Piráti budou sedmou štací účastníka mistrovství světa hráčů do 18 let 2010 ve druhé nejvyšší soutěži.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru