Chomutov - Celkem šest zlatých a třináct dalších medailí dokázali získat chomutovští desetiletí a jedenáctiletí plavci na vrcholných závodech pro své věkové kategorie. O tituly nejlepších mladých plavců z Čech se bojovalo v Praze (desetiletí) a v Chomutově (jedenáctiletí). O zlaté medaile se podělila trojice Kateřina Staňková, Kateřina Tautrmanová a Lukáš Selingr, bez medaile nezůstal ani Jan Kubišta. V obou bazénech se ke stříbrným medailím prosadily i štafetové týmy.

Medailové žně v Chomutově

Mezi jedenáctiletými plavci měla chomutovská Slávie hned několik adeptů na zisk cenného kovu a všichni toto očekávání v domácím prostředí potvrdili. Nadějná kraulařka Kateřina Tautrmanová získala celkem pět medailí ze šesti individuálních závodů. Zcela ovládla dlouhé krauly na 400 a 800 metrů, druhá byla na 100 a 200 metrů kraulem, a třetí na kraulové padesátce. Při vítězství na osmistovce zaplavala čas 10:57,79, kterým vymazala z oddílových rekordů jeden z nejstarších záznamů. Rekord Lucie Zelenkové 11:02,20 vydržel neuvěřitelných 34 let. Kromě medailových úspěchů se probojovala do elitní desítky ještě osmým místem na 200 metrů znak.
O jednu medaili méně si vyplaval Lukáš Selingr. Při vítězství v závodě 100 metrů motýlek i on atakoval vousatý oddílový rekord, čas 1:17,44 však na zápis Davida Hennlicha z roku 2001 o pouhé necelé dvě desetiny nestačil. Stříbro si vybojoval na 800 metrů kraul díky skvělému finiši, kdy do posledních padesáti metrů vyplavával s mankem dvou vteřin, ale dokázal jej smazat. Dva bronzy získal na 50 metrů motýlek a 200 metrů kraul a mezi nejlepších deset plavců se dostal i v dalších dvou závodech (čtvrtý na 400 metrů kraul, šestý na 50 metrů kraul).

Ze dvou stříbrných medailí z kraulových sprintů (50 a 100 metrů) se radoval Jan Kubišta, dále si vyplaval dvě pátá místa v závodech 200 metrů znak a 800 metrů kraul a osmý doplaval na 100 metrů motýlek. Do elitní desítky se dokázala devátým místem na 50 metrů motýlek dostat i Petra Jírová. Dalšími plavci, kteří se kvalifikovali na tyto závody pro nejlepší mladé plavce, byli Tereza Mulačová, Tereza Šindelářová, Laura Rychlíková a Jan Žatecký.
Trojici medailistů z individuálních závodů ve smíšených štafetách doplnila Petra Jírová a společně si doplavala pro stříbro na 4x50 metrů kraul a čtvrté místo na 4x50 metrů polohově.

V Praze zářila Staňková

Desetiletí plavci se v této konkurenci utkali vůbec poprvé a určitě se jí nezalekla chomutovská naděje Kateřina Staňková. Ve všech svých šesti startech dosáhla na medaili, z toho třikrát na zlatou. Pro první místa si doplavala v závodech na 100, 200 a 400 metrů kraul, stříbrné medaile získala za 50 a 100 metrů znak a 50 metrů kraul.

Do elitní desítky se probojoval ještě Adrian Strejc na 100 metrů kraul. Společně s nimi v pražských Radlicích závodili ještě Denis Pecháč, Elen Vančurová a Adrian Pajdič.

V kraulové smíšené štafetě 4x50 metrů chomutovští plavci vybojovali stříbrné medaile. Členy byli D. Pecháč, E. Vančurová, A. Strejc a K. Staňková.

AUTOR: Vratislav Dvořák

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru