PLAVÁNÍ: Anežka Doksanská vyhrála Memoriál Jaroslava Jezbery
Anežka Doksanská
Sport

Chomutov - Další povedený ročník Memoriálu Jaroslava Jezbery, v pořadí již třicátý druhý, uspořádal plavecký oddíl TJ Slávie Chomutov. Na oblíbené žákovské závody se letos sjelo dvacet osm oddílů z celých Čech. V hlavním závodě na 200 metrů polohově triumfovala domácí Anežka Doksanská a mezi chlapci ústecký Matyáš Ryšánek, domácí závodník Jakub Šareš doplaval třetí. Třetím rokem se plavalo i finále na 50 metrů motýlek – závod věnovaný památce Matěje Volfa. V něm se z domácích plavců dokázala probojovat na stupně vítězů třetím místem Zuzana Svobodová.

V hlavní kategorii plavali plavci narození v letech 2007-2009. Z domácích plavců se nejvíce dařilo Anežce Doksanské, která z bazénu vylovila hned čtyři první místa. Postupně ovládla 200 metrů kraul, 50 metrů znak, hlavní závod na 200 metrů polohově a 100 metrů kraul. Z děvčat se na stupně vítězů díky třetímu místu na 100 metrů kraul postavila ještě Kateřina Tautrmanová.

Mezi chlapci našla domácí Slávie o jednoho medailistu více. Dvakrát se radoval Jakub Jezbera (druhý na 50 metrů prsa a třetí na 50 metrů znak), jednou druhý doplaval Vojtěch Rut a pro bronzovou medaili v hlavním závodě na 200 metrů polohově si doplaval Jakub Šareš.

V kategorii devítiletých a mladších se nejvíce dařilo Šimonovi Studničkovi, který se na stupně vítězů dostal hned třikrát – první na 100 metrů kraul, druhý na 50 metrů znak a 200 metrů kraul. Něco podobného se podařilo i Davidovi Zajdenovi – druhý na 50 a 100 metrů kraul a třetí na 200 metrů kraul. Pro třetí místo na 50 metrů znak si doplaval Lukáš Ječmen.

Závod 50 metrů motýlek je již třetím rokem plaván i s OPEN finále, kterého se zúčastňují i starší žáci (2005, 2006). Finále se plave na památku Matěje Volfa, bývalého plavce TJ Slávie Chomutov, který před třemi lety v pouhých třinácti letech prohrál boj s vážnou nemocí. Z domácích plavců se do finálových bojů dostala děvčata Zuzana Svobodová (třetí) a Kateřina Kosková (osmá) a mezi chlapci Maxim Dvořák (šestý). Z vítězství se radovali sokolovský Vít Holub a Darina Budínská z Ústí nad Labem.

AUTOR: Vratislav Dvořák

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru