I letos se poběží na Mědník. Hlásit se můžete už teď
Ilustrační foto. Zdroj: facebooku města Klášterec nad Ohří
Sport

Chomutovsko – V sobotu 22. dubna se uskuteční v pořadí již 7. ročník Běhu na Mědník. Běžci a milovníci adrenalinu tak nebudou ani v letošním roce připraveni o možnost vyběhnout po trase dlouhé 8,5 kilometru z Klášterce nad Ohří na jeden ze symbolů Krušných hor, ke kapli Neposkvrněného početí Panny Marie na vrchu Mědník u obce Měděnec.

Soutěž připravují nadšenci ze Sportovního klubu Městské policie Kadaň. Pořadatelé uvítají včasnou rezervaci přes internet z důvodu urychlení prezentace a zajištění dostatečného občerstvení.

Prezentace k závodu je 22. dubna v obci Mědník od 8:00 do 10:00 hodin v Penzionu Sport ve Školní ulici. V 10:15 hodin autobus účastníky na start do Klášterce nad Ohří, kde mohou věci, které chtějí najít v cíli závodu, předat pořadatelům, protože na horách může foukat a bunda se může hodit. V 11:00 hodin pak odstartuje poměrně těžký běh, který vede do kopců, přes potoky, sjezdovku Alšovka, přírodní památku Sfingy a obec Měděnec.

Loňský vítěz mužské kategorie Roman Skalský, Salomon team, zvládnul trať za 45:11 minut a první v kategorii žen Romana Lubinová, SC Start Karlovy Vary, zvítězila časem 54:03 minut.

Termín 22. dubna byl zvolen organizátory běhu proto, aby sportovci stihli i další závody v regionu: například 8. dubna - Běh v Bezručáku (15 kilometrů) nebo 16. dubna Žatecký půlmaraton a desítku.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru