Ondřej Baumrt vyhrál kraulový čtyřboj těsně před Jakubem Štemberkem
Ondřej Baumrt vyhrál kraulový čtyřboj. Foto: archiv oddílu
Sport

Litvínov, Chomutov - Po roční přestávce se chomutovští plavci opět vydali na lounský Kraulařský víceboj (letošní ročník se z provozních důvodů konal v Litvínově), který sestává ze čtyř kraulových disciplín – 50, 100, 200 a 400 metrů.

V mužské kategorii se po dramatickém průběhu celého dne radoval chomutovský Ondřej Baumrt před oddílovým kolegou Jakubem Štemberkem. V dalších kategoriích se prosadili ještě Karel Kaška a Markéta Jenčková.

Po třech odplavaných závodech se vykrystalizovala čtveřice plavců, kteří spolu v závěrečné disciplíně svedli přímý souboj o vítězství. V nejlepší výchozí pozici se nacházel Ondřej Baumrt s mírným náskokem na Jakuba Štemberka a Tomáše Hrunka (Bohemians Praha). S další lehkou ztrátou pak na svou šanci čekal také další chomutovský plavec Jakub Volf.

Po první metrech závěrečného závodu na 400 metrů bylo zřejmé, že si to o vítězství rozdají první tři jmenovaní plavci. V polovině trati navíc nevydržel nastolené tempo ani zástupce Bohemians a boj o vítězství v celém víceboji se tak zúžil na dva chomutovské plavce. O šest let mladší Jakub Štemberk ukázal, že má více energie a Ondřeje Baumrta porazil, ten si však svého mladšího kolegu ve vedlejší dráze zkušeně hlídal a dohmátnul v cíli pouze o vteřinu později, což mu k velmi těsnému vítězství v celém čtyřboji stále stačilo. Čtvrtý celkově skončil Jakub Volf a těsně za elitní desítkou na jedenáctém místě skončil Ondřej Slabihoud.

Mezi ženami se na stupně vítězů probojovala třetí Markéta Jenčková, v elitní desítce ji doplnily ještě sedmá Michaela Malinová a osmá Johana Holá. V žákovských kategoriích si pro celkové druhé místo doplaval Karel Kaška, sedmý byl Maxim Dvořák a osmý Kryštof Kočí. Nejlepší chomutovskou žákyní byla třináctá Eliška Doksanská, která však nebýt diskvalifikace na 400 metrů kraul, mohla bojovat i pódium.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru