Chomutov – Juniorské mistrovství Evropy v plavání bude za již necelý týden hostit nizozemský Dordrecht. Chybět na něm nebude ani chomutovská talentovaná plavkyně, šestnáctiletá Štěpánka Šilhanová. Velký úspěch severočeského plavání navíc doplní žatecký Antonín Svěcený.

silhan37

Loni to byla medailová žeň

Českou republiku budou na mistrovství reprezentovat čtyři plavci a stejný počet plavkyň. Z osmičky mladých závodníků jich má pět zkušenosti z předchozího šampionátu v Poznani, odkud tehdy česká výprava přivezla zásluhou Jana Micky a Lucie Svěcené dvě zlaté a tři stříbrné medaile.

Do Dordrechtu pojede sedm plavců se splněnými limity a Štěpánka Šilhanová na divokou kartu Českého svazu plaveckých sportů. Celkem jsou mladí plavci přihlášeni do 25 disciplín a také se plánuje start ve smíšené polohové štafetě.

V Poznani před rokem sbírali cenné zkušenosti Petr Novák s Vojtěchem Simbartlem mezi juniorkami Tereza Grusová, Alena Benešová a Štěpánka Šilhanová. Na podzim loňského roku plavala Šilhanová vynikající časy, letos na jaře ji provázely zdravotní problémy. Limity sice nepřekonala, ale její dlouhodobá výkonnost ji posunula mezi nominované.

Začíná se devátého

Mistrovství Evropy juniorů začíná úvodními disciplínami ve středu 9. července a vyvrcholí v neděli 13. července. Všichni Češi budou v akci hned v první den. Naopak na závěrečný den vychází pouze jeden start, což mohou ale změnit případné postupy z rozplaveb a do finále.

MEJ 2014 Dordrecht - nominace

Juniorky

Alena BENEŠOVÁ - 200 m motýlek, 400 m + 800 m + 1 500 m volný způsob
Tereza GRUSOVÁ - 50 m + 100 m + 200 m znak, štafeta
Edita CHRÁPAVÁ - 50 m + 100 m + 200 m prsa
Štěpánka ŠILHANOVÁ - 50 m motýlek, 50 m + 100 m volný způsob, štafeta

Junioři

Aleš MALÝ - 50 m + 100 m + 200 m znak
Petr NOVÁK - 200 m motýlek, 200 m + 400 m volný způsob, štafeta
Vojtěch SIMBARTL - 50 m + 100 m + 200 m prsa, štafeta
Antonín SVĚCENÝ - 50 m + 100 m + 200 m prsa

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru