Chomutov - Ofenziva Pirátů získává i nadále na síle. Do Chomutova přichází slovenský útočník Marek Hovorka, který má bohaté zkušenosti s Tipsport extraligou a Piráty velmi dobře zná jako soupeře. Dosavadním vrcholem jeho kariéry byla účast na mistrovství světa 2012, kde pomohl našim východním sousedům vedeným Vladimírem Vůjtkem starším až do finále (v něm Slováci posléze podlehli výběru Ruska). Majitel stříbra ze světového šampionátu podepsal s klubem roční smlouvu s roční opcí.

hovorka96

V Čechách začínal v Ústí, pak putoval mezi Rytíře

Stále ještě devětadvacetiletý rodák z Dubnice nad Váhom naskočil do slovenské extraligy v barvách Martinu, odkud se v létě 2004 přesunul do Liptovského Mikuláše. V podhůří Vysokých Tater strávil téměř čtyři sezony, než na závěr ročníku 2007/2008 posílil Ústecké Lvy, jimž však k záchraně v nejvyšší soutěži nepomohl.

Na čas se pak Marek Hovorka vrátil ještě na Slovensko, kde nastupoval za Martin a Dolný Kubín, ovšem v závěru sezony 2008/2009 se definitivně přesunul do českých soutěží. S Ústeckými Lvy se ještě dvakrát pokoušel o návrat mezi tuzemskou elitu, než se v průběhu ročníku 2010/2011 přesunul do Kladna.

V dresu Rytířů zažil velmi povedený následující ročník, během nějž čtrnáctkrát skóroval a přidal 18 asistencí, což jej katapultoval až na zmíněné mistrovství světa ve Švédsku a Finsku, kde Slováci v semifinále vyřadili český tým.

Sezona ve Spartě a Karlových Varech

Svými výkony si Marek Hovorka řekl o angažmá v pražské Spartě, odkud v předešlé sezoně hostoval v Karlových Varech. V nejvyšší soutěži se v barvách Energie a celku z Holešovic podílel asistencí na třech gólech v síti Pirátů. Mezi tuzemskou elitou oblékl zkušený slovenský útočník ještě dvakrát dres Mladé Boleslavi a na kontě má dohromady 194 startů, 40 přesných zásahů a 52 asistencí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru