Chomutov – Ve včerejší předehrávce 33. kola hostil Chomutov čtvrté Jirny, ty měly před zápasem na domácí celek tříbodový náskok. Výběr Roberta Vágnera (FC Chomutov) se musel obejít bez dvou opor základního kádru, zraněného obránce Lukáše Jankovského a záložníka Erica Adjeie, poprvé v základu nastoupil Matěj Drbohlav.

jirny174Prohrávali jsme už po pěti minutách

První větší šanci zápasu přinesla již třetí minuta, střelu chomutovského Radka Szmeka ale hostující gólman Štěpnička v pohodě kryl. O dvě minuty později rozesmutnil čtyři stovky fanoušků Marek Kincl. Po dlouhém centru z poloviny hřiště zamířil hlavou neomylně mezi tři tyče a hosté vedli 0:1.

V minutě třiadvacáté už ale bylo zase o kousek veseleji. Michal Klimeš posílá po lajně míč na Marka Vaita, ten se dostává přes obránce a skvělým centrem vybízí ke skórování Libora Tafata. Osmadvacetiletý útočník neváhá a rovná stav na 1:1.

Tyče zvonily jako o život

Za pár minut mohl jít Chomutov dokonce do vedení. Po Vaitově autovém vhazování nejprve Aleš Pikl trefuje hlavou tyč, poté břevno a zmar dokonává Jan Hyneš střelou do jednoho z obránců. Ke konci poločasu přišly dvě velké šance hostujících Jiren, u obou stál Tochukwu Mbah. V jednačtyřicáté minutě pálil na Zaťkovu bránu z hranice vápna, jeho střela ale díky skvělé práci obránců neměla žádnou razanci. O čtyři minuty později zabíhal Mbah za obranu podruhé, na hranici ofsajdu dostal míč a postupoval po své pravé straně do vápna. Pokus ze slibné vzdálenosti nakonec zastavila až tyč Zaťkovy svatyně.

Branková konstrukce se otřásala i ve druhé půli. Po dlouhém autovém vhazování přistál míč na noze Libora Tafata, ten ovšem podruhé Štěpničku překonat nedokázal. První střela tyč, druhá „nad". Velkou příležitost rozhodnout utkání měl v jednasedmdesáté minutě Mbah, pozorný Radek Zaťko ale jeho hlavičkový pokus vyrazil na roh. Ve zbylém čase už zápas větší gólové šance nenabídl a utkání skončilo smírnou remízou.

Jak příště...

Další zápas odehraje FC Chomutov opět na domácím hřišti, tuto sobotu (19. dubna) v 10.15 přivítají poslední Strakonice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru