Raná - V sobotu 16. května 2015 se v okolí kopce Raná u Loun uskuteční již čtvrtý ročník Slavností stepí. Mezi 10. a 17. hodinou se můžete zúčastnit programu s přírodovědnou tématikou.

Vrch Raná u Loun. Foto: Oldřich Hájek

Dozvíte se zajímavosti o stepním rostlinstvu a živočišstvu. Těšit se dále můžete na ukázky zdejšího ptactva či živých netopýrů, pozorování syslů, povídání o našich plazech a obojživelnících, o stepích i o lese. Vyzkoušet si můžete práci s ovčí vlnou či výrobu svíček z včelího vosku. Dále se na akci budete moci seznámit s náplní práce dobrovolné stráže přírody či ochutnat minerální vody severních Čech. Pro děti jsou připraveny různé atrakce, jako například soutěže s hasiči.

Součástí akce bude i prezentace leteckých modelářů, výstava ovčích plemen a ukázky stříhání ovcí, výstava drobného domácího zvířectva nebo výstava k ochraně lounské přírody. Neméně zajímavou součástí akce je i kvalifikační soutěž ovčáckých psů pro kontinentální mistrovství Evropy, která se odehraje na hrádecké straně kopce (směrem k letišti v Hrádku).

Cyklisté se mohou zúčastnit 16 km dlouhé trasy s odborným výkladem - sraz je v sobotu 16. května v 8:30 u budovy MěÚ Louny.

Na Slavnosti stepí se můžete dopravit buď vlastním autem nebo využít kyvadlovou autobusovou dopravu (zastávky Louny - Žižkova, Dobroměřice, Lenešice - zámeček, Raná, Bělušice - vlaková stanice a zpět) a svézt se rovněž můžete vlakem po tzv. Švestkové dráze (na trase Kadaň-Most-Lovosice a zpět), na který bude v Bělušicích navazovat kyvadlová autobusová doprava.

Jízdní řád Švestkové dráhy najdete ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru