Most - Letní počasí v sobotu vytáhlo k mosteckým jezerům Benedikt a Matylda první stovky lidí. Drtivá většina z nich v sobotu i přes vysoké teploty zůstala na dece. Do vody šel málokdo. Přesto se našlo pár odvážlivců, kteří vyzkoušeli vodní atrakce. V permanenci byla na Matyldě šlapadla. Kolik stojí zábava? Přinášíme vám přehled.

 
Návštěvníci na Matyldě. Foto: Oldřich Hájek
 
MATYLDA: Přírodní vodní plocha o velikosti 39 hektarů, která vznikla rekultivací po důlní činnosti. Součástí areálu jsou vybudované cyklostezky, asfaltová dráha pro in-line a cyklisty o celkové délce čtyř kilometrů. Součástí jsou oddychové zóny, travnaté plochy, které jsou pravidelně upravovány. Pro léto jsou instalovány vodní atrakce – vodní trampolína, lezecká stěna, skokanský můstek, skluzavky a houpací banány. Otevřena je v sezóně půjčovna loděk a vodních šlapadel. Během letní sezóny je zajištěn provoz WC a sprch v termínu od 1. května do 30. října. V prostorách areálu naleznete také sezonní stánky s občerstvením. Parkování vozidel je možné na přístupové komunikaci z ulice Tvrzova. Autem ale můžete jet skoro až k vodě, vedle toalet je travnaté parkoviště. Za to ale už zaplatíte. Vzhledem k částce se nevyplatí toto parkování krátkodobě.
Vstupné na nafukovací vodní atrakce den 50 Kč
půjčovné - lodě hodina 50 Kč/hodinu
půjčovné - šlapadla hodina 90 Kč/hodinu
při další započaté půlhodině nad zaplacený čas   45 Kč/hodinu
Žetony na sprchování 4 minuty žeton 10 Kč
Vratná záloha - půjčovné loděk a šlapadel   200 Kč
Možnost pronájmu ploch ke stánkovému prodeji   informace u správce areálu
Parkování Matylda den 50 Kč / den

BENEDIKT: Původní vodní plocha vznikla stejně jako Matylda rekultivací starého lomu. Před třinácti lety byla rozdělena na dvě menší. V areálu bylo vybudováno několik hřišť s umělým povrchem na volejbal, hokejbal a jiné sporty, dětská hřiště s prolézačkami, klouzačkami a houpačkami, pískovišti, stezky pro cyklisty. Rozšířeno bylo i sociální zázemí v areálu. Vybudován byl domek správce, kde je k dispozici WC a sprchy. V roce 2002 byl nový areál oplocen a na noc se uzavírá. Nově byly v roce 2010 v areálu instalovány venkovní posilovací stroje, které jsou určeny pro veřejná prostranství a jsou konstruovány tak, aby cvičení na nich bylo zábavné, jednoduché a bez velké námahy. Na vodní ploše jsou instalovány vodní atrakce – vodní trampolína, lezecká stěna, skokanský můstek, skluzavky a houpací banány. Parkování je možné na bezplatném parkovišti na přístupové komunikaci směrem od Vtelna, z ulice Vtelenská. Pro bezplatné parkování pro návštěvníky Benediktu je vyhrazena také plocha před místním autobazarem.

Pronájem hokejbalového hřiště hodin 150 Kč/hodinu
Pronájem tenisového kurtu hod 100 Kč/hodinu
Pronájem hřiště - plážový volejbal hod 120 Kč/hodinu
Pronájem fotbalového hřiště hod 140 Kč/hodinu
Žetony na sprchování 2 min žeton 5 Kč
Vstupné na nafukovací vodní atrakce den 50 Kč
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru