VIDEO: Do dopravního podniku přišlo 50 řidičů tramvají! Obdivovali i zpívající historické vozidlo
Foto: e-mostecko.cz
Zajímavosti

Most - Mostecký dopravní podnik se stal cílem návštěvy pěti desítek členů Facebookové organizace řidičů tramvají. Jde o nadšence do městské hromadné dopravy, zejména té kolejové.

„Jsme skupina řidičů z celé republiky i ze Slovenska. Jednou za rok máme takový sraz, abychom se podívali, jak to funguje v jiných městech. V podstatě všichni jezdíme na stejné papíry, ale každý to má jinak,“ vysvětluje organizátor a předseda Facebookové organizace řidičů tramvají.

V Mostě se členové spolku zajímali o dispečink, komunikaci s řidiči, prohlédli si vozovny a čekaly je také jízdy tramvají. Mezi nimi byla i unikátní tramvaj T5, jediná na světě.

Vozidlo z roku 1976 jim představil mostecký řidič Jiří Benedikt. Zajímavostí tramvaje je, že je to první vůz s rekuperací elektrické energie. A nádherně zpívá. „Mně to připadá, jako když zpívá Karel Gott. Já si to k tomu přirovnávám. Karla Gotta jsem měl rád od malička,“ smál se Jiří Benedikt v kabině dnes již historické tramvaje.

V Mostě se jednalo o jubilejní desátý slet spolku FOŘT.

Historie tramvajové dopravy na Mostecku sahá do samého počátku 20. století. Dopravní podnik v současné době provozuje tramvajovou a autobusovou hromadnou dopravu na třech desítkách linek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru