Nechcete na léto čekat do června? Užijte si ho už teď třeba na těchto místech
Ilustrační snímek
Zajímavosti

Taky se těšíte na léto? Těšíte se moc? Těšíte se tak, že už se to nedá vydržet? Tak si léto přivolejte! Ne, nelekejte se, žádnou mobilní aplikaci, která poroučí větru dešti, stahovat nemusíte. Máme tu něco mnohem lepšího - nápady na několik míst, kde si léto užijete, i když u nás plískanice střídá plískanici. Tak se nechte pozvat.

Dubaj

Co takhle vyrazit na jedno z nejvíce fascinujících míst současnosti? Během několika let se vylouplo z pouštního písku, aby se stalo symbolem luxusu a nekonečnosti lidských možností. Jak jinak si vysvětlit, že na několika čtverečních kilometrech pouště najdete nejvyšší budovu světa, kdysi největší nákupní centrum světa, nejluxusnější hotel a spoustu dalších míst, k nimž se předpona nej- hodí taktéž? Inu, ropa a bankovnictví prostě vynáší, a tak je dost peněz i na skutečně impozantní projekty. A tyto impozantní projekty slouží nejen k potěše místních a ohromení přespolních. Ročně sem jezdí miliony turistů, protože toto nikde jinde neuvidí.

A k tomu si přidejte skvělé počasí zejména v zimě a na jaře. V době, kdy ve střední Evropě počasí žene lidi do bund a čepic, se tady můžete procházet jen v lehké košili. A deštníky můžete taky nechat doma. Tady prší jen pár dnů v roce. Naopak slunce vás tu přivítá naprosto spolehlivě. Navíc se sem můžete dost i levně. To pokud letenky budete shánět na srovnávači letenek, který vám srovná nabídku všech leteckých společností, jako například na https://www.esky.cz/letenky/0/0/ci/dxb/dubaj.

edenikymac 234

Tunisko

Že byste raději o něco blíže a zároveň vás láká Afrika? Navštivte Tunisko! Zájem turistů o tuto arabskou zemi v posledních letech poněkud ochladl, a tak si tu můžete užít volné pláže. Co naopak neochladlo, to je zdejší podnebí.  Vždyť ani v lednu tu průměrná teplota neklesá pod 10°C. Teď, kdy v české kotlině vyhlížíme teplejší část jara, se tady během mžiku ocitnete na začátku léta. Tedy mžikem, let z Prahy do Tunisu přece jen pár hodin trvá.

A co v Tunisku musíte vidět? Co by to bylo za dovolenou na kraji největší pouště světa bez výletu do ní? Přímo mezi saharské duny se vás vezme zkušený řidič offroadu. Kromě nekonečného písku a pitoreskních skal tuniská část Sahary ukrývá i další zajímavá místa. Například solné jezero Chott el Jerid. Tady můžete vidět nejen pouštní růže z krystalů soli, ale také optický klam fata morgana. Vedle nekonečných pláží, luxusních resortů a zajímavé kuchyně tu čeká ještě jedna památka, kterou určitě znáte už ze školy. Pozůstatky starověkého Kartága! Tunisko je prostě rájem pro teplomilné milovníky odpočinku i poznávání nových míst a věcí!

edenikymac 235

Thajsko

Víte, kam se Evropané často vydávají za letními teplotami, když na starém kontinentu vrcholí předvánoční shon? Do Thajska. Na jaře už si na ozdobený stromek v Evropě nikdo nevzpomene, letní teploty však v Thajsku zůstávají. Aby také ne, tady - kousek od rovníku se na ně můžete spolehnout po celý rok. V jarních měsících si tu přijdou na své milovníci opravdového horka a vlhka. Pokud k nim nepatříte, nezoufejte, třeba na ostrovech na jihovýchodě země Koh Samui, Koh Tao a Koh Phangan bývá opravdu krásně i v této době.

A na co se v Thajsku můžete těšit? Kromě skvělých resortů a parádního moře si samozřejmě nesmíte nechat ujít místní proslavenou kuchyni. Spousta rýže, spousta zeleniny, spousta koření a často ingredience, nad kterými Evropanovi zůstává rozum stát. A stejně se můžete cítit i v hlavním městě Bangkoku, které je známé jako město protikladů. Milovníky přírody pak musí uchvátit národní parky Phu Kradueng a Phu Ruea nebo ostrov Ko Tao. A k tomu bezpočet exotických památek. Prostě Thajsko...

edenikymac 236

Barcelona

Zatímco na padesáté rovnoběžce na pořádnou dávku slunce ještě čekáme, o třináct set kilometrů jihozápadněji se už dá opalovat. Třeba na pláži Barceloneta, která leží takřka uprostřed katalánské metropole. Pokochat se mořskou hladinou, nechat se ovát mořským vánkem nebo se nechat polechtat slunečními paprsky tak můžete skoro jen mimoděk při procházkách rušnými i klidnými uličkami Barcelony. V některé z řady zdejších kaváren či restaurací polechtáte chuťové pohárky zdejšími specialitami, například churros, gazpachem nebo tapas, abyste se plni sil mohli vydat poznávat toto španělské město.

A že je co poznávat! Impozantní katedrála Sagrada Família, unikátní dům Casa Batlló nebo neopakovatelný Park Güell mají jednoho společného jmenovatele, a tím je jméno architekta Gaudího. Ten tomuto městu na Costa Brava vtiskl osobitou tvář, kterou stojí za to vidět. Poškádlit internetový vyhledávač heslem letenky Barcelona je prostě skvělý nápad. Nebo ještě lépe - nechte si na srovnávači letenek ukázat ty úplně nejlevnější a udělejte si radost i z ušetřených peněz!

edenikymac 233

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru