Trápí vás štěnice? Postel nevyhazujte
Greenderatizace.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj - Nepříjemný a kousající hmyz trápí obyvatele Mostu řadu let. Přitom stačí postiženou oblast v domě řádně vystříkat. Kvalitní chemie si vystačí se dvěma aplikacemi.

Štěnice – noční můra obyvatel některých bytů a domů. Je jedno, z jaké sociální vrstvy pocházíte, štěnice nekouká na to, jestli máte sedačku za 30 tisíc, nebo sedíte na pohovce, kterou jste domů přitáhli z ulice. Štěnice cítí teplo lidského těla a to ji láká. Tento hmyz, který se v noci živí krví lidí, ujde denně 50 metrů. Člověka lokalizuje na vzdálenost jeden a půl metru. Štěnice se mohou objevit i v lokalitě, kde bydlí lidé sociálně vyšší třídy – zvláště z dovolené v jihoevropských zemích si cestovatelé vozí štěnice v tašce.

„Právě štěnice v apartmánech, které jsem pronajímal, mě přiměly zajímat se o možnosti jejich likvidace. Když jsem objevil program Ústeckého kraje na podporu podnikání, rozhodl jsem se, že si založím firmu. Kromě dezinsekce, která zákazníky zbaví hmyzu, dělám i dezinfekce a deratizace, vyklízecí práce, prostě komplet servis. Pro soukromé osoby, ale i pro firmy, nebo družstva,“ vysvětluje Ladislav Štekr, co jej přimělo podnikat.

0703deratizace3

Už v průběhu absolvování školení ve Sdružení pracovníků dezinfekce, dezinsekce a deratizace České republiky, bez jehož osvědčení nelze tuto činnost v Česku vykonávat, začal chápat, proč se problém štěnic a dalšího hmyzu nedaří v Mostě likvidovat. „Člověk nemusí být inženýr, aby mu došlo, že když pětilitrový barel s rozmíchanou chemií podle závazných tabulek vyjde na určitou částku, není možné vystříkat byt za nižší cenu. Někdy je prostor zamořen tak moc, že musím použít ještě více postřiku,“ upozorňuje Ladislav Štekr, jehož firma doporučuje nekoukat jen na levné služby, ale i kvalitu odvedené práce.

Pro majitele bytu by mělo být varováním i to, když pracovníci firmy jsou s postřikem rychle hotoví a nemají ani ochranné oblečení. „Když je zamořený celý dům, stříkám ho třeba týden, rozhodně to nestihnu za jednu šichtu, jak je to v Mostě běžné,“ podotýká mladý muž. Do bytu taktéž nesmí vstoupit pracovník firmy, pokud nevlastní průkaz odborné společnosti. „Stačí si to spočítat – je lepší absolvovat postřik dvakrát za několik tisíc korun, nebo třeba pětkrát za pár stovek? I přes počáteční nižší investici se druhý přístup prostě prodraží, nehledě na to, že špatně odvedená práce stejně nemá výsledek,“ podotýká Štekr. Zkušeností už má dostatek: „Obracejí se na mě lidé, kteří to v rámci družstva absolvovali už nesčetněkrát, přičemž hmyz nemizí. Mají toho už plné zuby a raději si postřik zaplatí sami, ale chtějí vidět výsledek.“

0703deratizace2

Štekr také upozorňuje na častou chybu lidí, kteří se s odpornými škůdci setkají poprvé. „Tito lidé zmatkují a sedačku či postel okamžitě vynáší z domu na sběrný dvůr. Nedělejte to. Při manipulaci akorát vytřepáváte štěnice po celém domě, ony stejně dolezou zpět a budete je mít i v nové posteli. Naopak ve vystříkané posteli spěte, vaše přítomnost je vyláká z úkrytu a postřik je zlikviduje. Štěnice nejsou pohroma - postřikem se jich snadno zbavíte. Akorát to trvá zhruba tři týdny, než je definitivně po problému,“ podotýká mladý muž, jenž veškeré potřebné informace uvádí na webu www.greenderatizace.cz či na stejnojmenném profilu na facebooku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru