V krajině je sucho. Hasiči přes den pětkrát vyjížděli kvůli požárům lesa i trávy
Zásah hasičů v Bílině. Foto: HZS Ústeckého kraje
Lidé

Ústecký kraj - Jednotky v Ústeckém kraji od rána zasahovaly u třech požárů lesního porostu a dvou požárů trávy.

"Druhý stupeň z důvodu počtu jednotek byl vyhlášen u požáru hrabanky u Hradiště na Chomutovsku. Lesní porost hořel i u Snědovic a Vědomic na Litoměřicku. Požár travního porostu likvidovaly jednotky u Malměřic na Lounsku a v ulici Pod Bořní v Bílině," uvádí mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Všechny požáry jsou již zlikvidované.

V přírodě na severu Čech panuje v těchto dnech sucho. Předminulý týden spadlo šest milimetrů srážek, což je asi polovina proti průměru pro toto období, sděluje Český hydrometeorologický ústav. V předchozím týdnu nepršelo. Ve více okresech Ústeckého kraje hrozí riziko středního půdního sucha.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru