Vinaři Českého středohoří opět otevřou své sklepy. Propojí je speciální vínobus
Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký kraj - Poznejte vinaře v Žernosekách, Litoměřicích, Žalhosticích, Lovosicích nebo Třebívlicích! Čtvrtý ročník oblíbené vinařsko-turistické akce Otevřené sklepy Českého středohoří se koná 28. srpna.

Zapojeno je do akce 10 vinařů, z čehož dva se zúčastní vůbec poprvé letošního ročníku.

Všechny zapojené obce propojí speciální doprava jen pro účastníky - vínobus, vláček, přívoz, který bude pro účastníky akce v provozu od 9 do 20 hodin.

Jaká vinařství navštívíte:

  • Litoměřice - Klášterní vinné sklepy a vinařství Radoslav Potůček - NOVÉ
  • Velké Žernoseky a Žalhostice - Vinařství pod Radobýlem, Víno Hrabkovský, Vinařství Antonín Hrabkovský, Rodinné vinařství Mikulenkovi, Žernosecké vinařství, Vinařství Porta Bohemica a Karel Stejskal s Vinum Celebratum
  • Malé Žernoseky - Vinařství sv. Tomáše

Startovné a startovací místa:

260 Kč - zahrnuje degustační pamětní skleničku, nosičku na skleničku, mapu, vodu, palubní lístek na dvě cesty přívozem a jízdenku na dopravu mezi vinařstvími.

Startovat je možné z těchto míst:

  • Velké Žernoseky - náves
  • Malé Žernoseky - Vinařství sv. Tomáše
  • Žalhostice - Vinařství pod Radobýlem
  • Litoměřice - Klášterní vinné sklepy, ulice Velká Dominikánská 11, Litoměřice

Program:

Ochutnávání znamenitého vína přímo ve sklepích jednotlivých vinařů a vinařství, poznání klasických i moderních vinařských sklepů a výroben, spousta informací o víně. Pohoštění od chleba se sádlem přes polévky a grilované speciality, čerstvý burčák.

Všechna vinařství budou otevřena do 20 hodin, nebo do vypití sklepa. Na akci přijeďte vlakem nebo lodí z Ústí nad Labem.

Akce se uskuteční za bezpečnostních podmínech aktuálně stanovených Vládou ČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru