Klášterec nad Ohří - Kde jinde než u řeky Ohře může odstartovat turistickou sezónu region Dolního Poohří! Letošní zahájení, organizované Destinační agenturou Dolní Poohří, se rozprostře podél řeky mezi Kláštercem nad Ohří a Kadaní. Slavnost s Ohřinkou se koná v sobotu 29. dubna.

Zahájení nové turistické sezóny se bude odehrávat na úseku cyklostezky Ohře, značené číslem 6, která kopíruje tok řeky mezi Kláštercem nad Ohří a Kadaní. „Je to velmi příjemný a klidný úsek stezky, vhodný pro rodiny s dětmi. Výlet bude možné absolvovat jak na kole, tak pěšky,“ říká k programu ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná. Na devět kilometrů dlouhém úseku bude turisty čekat šest stanovišť Putování s Ohřinkou. Jde o novou postavičku, která bude provázet Dolním Poohřím především děti. „Na zahájení turistické sezóny Ohřinku poprvé představíme veřejnosti a pokřtíme první díl nové publikace Putování s Ohřinkou,“ doplnila ředitelka.

Program tedy začne v parku lázní Evženie v Klášterci nad Ohří, odkud v 10,00 hodin odstartují pěší a o hodinu později cyklisté. Cíl výletu bude na nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani, u hotelu a restaurace Split. Tam také začne v půl jedné odpoledne další program. Zahraje kapela Brass Band, vystoupí kejklíř, děti uvidí pohádku O Kaprovi Divadelního ansámblu BezeVšeho nebo se mohou zapojit do rukodělných dílniček. Do programu je zahrnuto i předání certifikátů Poohří regionální produkt® zástupcům, kteří jej získali v poslední výzvě na konci března letošního roku.

Destinační agentura myslí i na dopravu návštěvníků, zejména těch dětských, kteří by cestu tam i zpět nezvládli. K dispozici bude kyvadlová autobusová doprava, která pojede v 9.15 hodin z autobusového nádraží v Kadani, zpět do Klášterce nad Ohří bude autobus od kadaňského Splitu odjíždět v 15.30 hodin, kdy končí program.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru