Žatec - V pátek 18. března vystoupí ze svou kapelou v Lidovém domě v Žatci zpěvačka Sabina Křováková.

Sabina Křováková. Foto: archiv zpěvačky

Mladá talentovaná zpěvačka Sabina Křováková dosáhla během své začínající kariéry již mnoho úspěchů i pádů. Její začátky se tradují zejména v regionu severních čech. Zde si několik let zazpívala z kapelou Aku – Aku. V roce 2013 se rozhodla účastnit soutěže Superstar - nová éra. Po konkurzu se dostala až do finále a zejména díky velkému zájmu diváku tuto soutěž vyhrála.

První v hitparádách po soutěži boduje singl Skřítek. Sabina zaujala Lucii Bílou i Daniela Landu, kteří ji pozvali jako předskokana a hosta na svá tour v roce 2014.

Z vítězství v takové soutěži se dlouho žít nedá. Sabina to věděla a poznala na vlastní kůži. Kapela, která jí byla sestavena měla odlišné představy o repertoáru než Sabina. Místo předělávek jako v soutěži chtěla zpívat vlastní věci. Od 16-ti let si sama píše písničky (hudbu a české texty) a ty se, jak říká, snaží dostat mezi lidi. Po vítězství pomalu rozjíždí sólovou dráhu, kvůli níž vzdala i studium na Universitě Jana Evangelisty Purkyně obor Popularizace hudby v Ústí nad Labem a přestěhovala se do Prahy. Sestavila si kapelu, v níž se doprovází na elektrickou kytaru a pro kterou píše písničky. Její pěvecký projev charakterizuje zdrsnělý hlas, pro nějž dostala přezdívku „Jopli" podle jejího vzoru Janis Joplin. V soutěži dokonce zpívala i její největší hit Cry Baby, které se pak objevilo i na „povinném" albu pro vítěze soutěže. Janis Joplin je prý fascinována už od 12-ti let, kdy ji poprvé slyšela.

Nové autorské album s názvem „Sirkama" si získává většinou velice kladné recenze. Z tohoto alba již postupně zařazují písně také česká rádia. Velkou oblibu mezi posluchači mají zejména skladby Louky, pole, lán a Sen. Pro rockové fanoušky je nasazen také singl „Prstýnek". V těchto dnech již byly natočeny také videoklipy k zmiňovaným písním.

Na koncertních plakátech se objevuje pouze jméno Sabina, což je ovšem název kapely, která hraje ve složení: Sabina Křováková - zpěv, kytara, Jakub Šindler – bicí, David Herzig – baskytara, Tomáš Fuchs – kytara.

Sabina v roce 2016 vyráží se svou kapelou na koncertní vystoupení. Poslechnout si ji budete moci 18.března v Lidovém domě v Žatci nebo dále na letních festivalech jakou jsou Touchen Fest (Touchlovice u Loun), Benátská noc ( Liberec), Votvírák ( Milovice), Zahájení Lázeňské sezony (Teplice) a mnoha dalších. Na podzim se pak připravuje turné po menších klubech.

Zdroj: Agentura Severnik a Jiří Navrátil

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru