Čeští a němečtí policisté se spojili. Posvítili si na kamiony
Foto: PČR
Chomutov

Chomutov – Koncem května se konala další společná dopravní akce českých a německých policistů. Společný výkon služby policistů Dopravního inspektorátu Chomutov s dopravními policisty Policejního ředitelství Chemnitz se uskutečnil s cílem zintenzivnit bezpečnostní opatření v oblasti protiprávních jednání páchaných v dopravě.

Policisté zvolili pro místo společné kontroly nejvytíženější komunikaci v chomutovském okrese, a to silnici I/13 u obce Málkov. „Zaměřili se zejména na kontrolu nákladní dopravy, dodržování mezinárodních dohod AETR a ADR, sociálních předpisů a technický stav vozidel. Samozřejmě je zajímaly také doklady předepsané k řízení a provozu těchto vozidel. Akce se zúčastnili dva chomutovští dopravní policisté a dva policisté Policejního ředitelství Chemnitz," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V rámci této akce provedli policisté kontrolu 12 vozidel, pochybení zjistili u čtyřech z nich. Tři přestupky týkající se technického stavu vyřídili uložením pokut v příkazním řízení v celkové částce 2 200 korun. U dalšího z vozidel odhalili vážnou závadu. „Kromě uložení pokuty a oznámení provozovatele vozidla příslušnému správnímu orgánu policisté tomuto vozidlu omezili technickou způsobilost na dobu 30 dnů." dodala mluvčí. Během této doby musí provozovatel odstranit závadu na vozidle a poté vozidlo přistavit k provedení technické kontroly na STK.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru