Celostátně hledaný muž ujížděl policii po krádeži nafty. Trik s výměnou SPZ ani vydávání se za TAXI zlodějům nevyšel
Ilustrační foto: E-deníky.cz
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Zadržením podezřelých skončilo pronásledování vozidla, do něhož se pustili policisté v souvislosti s oznámenou krádeží nafty na čerpací stanici v Klášterci nad Ohří. Zlodějům nepomohla ani snaha obelstít policisty výměnou registračních značek (SPZ) a vydávání se za vozidlo taxislužby.

První zářijový den se dva muži z Kladenska jedoucí ve vozidle značky Škoda Octavia vydali tankovat do Klášterce nad Ohří. Do několika barelů a nádrže zmíněného osobního vozidla, které mělo na střeše umístěné magnetické logo „TAXI“, natankovali přibližně 380 litrů nafty v hodnotě přesahující 17 tisíc korun a bez zaplacení odjeli směrem na Chomutov. Aby se vyhnuli případným potížím, zajeli na lesní cestu a po zastavení na vozidle vyměnili registrační značky a ze střechy auta sundali logo „TAXI“. Pak pokračovali v jízdě na Chomutov.

Mezitím byl újezd od čerpací stanice oznámen policistům, a hlídky v okolí tak dostaly informace k podezřelému vozidlu včetně registračních značek a toho, že má mít na střeše logo „TAXI“. Jedna z hlídek, která se vydala pátrat po vozidle, si na silnici č. I/13 všimla vozidla značky Škoda Octavia jedoucího na Chomutov. Auto sice nebylo označeno jako „TAXI“ a neodpovídalo ani registračními značkami, jeho zadní část však byla zjevně dost zatížena, což bylo podezřelé. Proto hlídka vyrazila za vozidlem a pomocí zvukového znamení a nápisu „STOP“ ho vyzývala k zastavení. Místo toho řidič zrychlil a snažil se ujet. Zhruba po půl minutě svou snahu vzdal a nakonec zastavil nedaleko odbočky na Černovice.

V autě celostátně hledaný recidivista a jeho komplic ze srpnové krádeže nafty v Bílině

Policisté poté zjistili, že v autě jsou dva muži, kteří mají zavazadlový prostor plně naložený natankovanými kanystry. Kromě toho se uvnitř nacházelo magnetické logo „TAXI“ a také registrační značky. Řidič navíc nebyl schopen předložit doklad totožnosti a vydával se za jinou osobu, což policisté ihned odhalili. Důvod jim byl jasný, jakmile po zjištění jeho pravé totožnosti provedli lustraci. Byl totiž v celostátním pátrání kvůli předchozí trestné činnosti, za kterou mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody.

Oba muži byli zadrženi a umístěni do policejní cely. Podle zjištění policistů se dotyční měli ve druhé polovině srpna podobným způsobem dopustit také krádeže nafty v Bílině, kde byla škoda vyčíslena na částku přesahující 12 tisíc korun.

Dotyčné 33leté muže vyšetřovatel obvinil z pokračujícího trestného činu krádeže spáchaného ve spolupachatelství. V případě prokázání viny je může soud potrestat až dvouletým odnětím svobody.

Jednoho z mužů, který byl v celostátním pátrání, poslal soud rovnou do věznice k výkonu trestu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru