VIDEO AKTUÁLNĚ: V Janově začal mizet další zdevastovaný panelák. Nahradí ho parčík a květiny
Demolice panelového domu v Janově. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Litvínov - Ve vyloučené lokalitě Janov v Litvínově začala v pátek 24. června další demolice panelového domu. Jde o druhý vybydlený objekt v Gluckově ulici, který nechává město Litvínov strhnout k zemi. Náklady na revitalizaci území přesáhnou osm milionů korun.

Na demolici získal Litvínov dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Dotace bude poskytnuta na polovinu z celkových uznatelných nákladů, činit bude 3,4 milionu korun. Spoluúčast města činí asi 4,3 milionu korun. Revitalizace území potom přijde asi na 590 tisíc korun. V místě zbouraného velkého panelového domu bude parčík se stromy, květinová loučka a záhon trvalek.

https://www.youtube.com/watch?v=EirpHKPiYOQ

Kvůli demolici jsou dočasně přestěhované do jiných budov Mateřská škola v Gluckově ulici a Základní škola speciální – Školička. Nacházejí se totiž v blízkosti staveniště.

První dům v Janově nechalo město zbourat v roce 2020 jen o pár desítek metrů dále. Tam již nyní rostou stromy.

Další dům určený k demolici stojí v Hamerské ulici, s pomocí dotace půjde k zemi rovněž letos. I po tomto paneláku zůstane zatravněná plocha se stromy.

Posledním vybydleným domem, který město získalo do svého vlastnictví za účelem demolice, je panelák v Jiřetínské ulici. Demoliční výměr je vydaný, zastupitelé schválili podání žádosti o dotaci.

„Všechny zmíněné stavby byly, případně ještě stále jsou, bezpečnostním i hygienickým rizikem pro obyvatele janovského sídliště. Proto jsme přistoupili k jejich demolici a s tímto záměrem město domy vykoupilo od původního majitele,“ uvedla starostka Litvínova Kamila Bláhová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru