Chomutov vydal pamětní minci k významnému výročí města. Můžete ji získat nebo koupit
Chomutov vydal pamětní minci k významnému výročí města. Foto zdroj: Město Chomutov
Chomutov

Chomutov – U příležitosti výročí 770 let od první písemné zmínky se město Chomutov rozhodlo vydat pamětní minci. Tu si budou moci Chomutované, turisté i sběratelé zakoupit v Městském informačním centru.

„Významné výročí, jakým je 770 let od první písemné zmínky, si rozhodně zaslouží vydání pamětní mince,“ říká David Dinda, náměstek primátora s tím, že emise mince byla směřována na termín Chomutovských slavností, jejichž nosným tématem v letošním roce je právě ono výročí. Chomutovské slavnosti se konají o víkendu 21. a 22. května v městském parku.

„Minci v ozdobné krabičce obdrží z rukou vedení města účastníci vědomostního kvízu „Znám své město a jeho historii“, který bude jedním z bodů programu Chomutovských slavností,“ uvádí Zuzana Kroutilová, vedoucí odboru vnějších vztahů.

Ostatní zájemci o tuto minci si ji mohou zakoupit v Městském informačním centru. Cena upomínkové mince v pouzdru činí 80 korun.

Jedná se o litou minci ze starozinku o průměru 40 mm v kulaté transparentní numismatické kapsli, na jejíž lícové straně je logo vytvořené přímo pro toto výročí a na reversu historický znak města.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru