FOTO: Mladí cyklisté soutěžili na dopravním hřišti. Okresního kola se zúčastnilo téměř devadesát žáků z Chomutovska
Foto: Policie ČR
Chomutov

Kadaň - Bezmála 90 mladých cyklistů si v doprovodu pedagogů přijelo zasoutěžit na Dětské dopravní hřiště v Kadani. Ve čtvrtek se tam uskutečnilo okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů vyhlášené tradičně Ministerstvem dopravy – BESIP s dalšími spoluvyhlašovateli včetně Policie ČR.

Do okresního kola soutěže se tentokrát zapojilo celkem 11 škol z chomutovského okresu, jejichž žáci soutěžili ve družstvech ve dvou věkových kategoriích. V první kategorii byla družstva složena ze dvou chlapců a dvou dívek ve věku 10 až 12 let, ve druhé kategorii měla družstva stejný počet chlapců a dívek, avšak ve věku od 12 do 16 let.

0205cykliste2

"Všichni soutěžící absolvovali čtyři disciplíny, jejichž součástí byl i test z dopravních předpisů a poskytování první pomoci. Mladí cyklisté si však za pěkného počasí užili zejména jízdu zručnosti a jízdu po dětském dopravním hřišti podle předpisů. I když na některých soutěžících byla znát trocha nervozity, což se na jejich jízdách projevilo chybami, řada žáků jezdila „předpisově“," uvedla mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

0205cykliste3

Vítězná družstva z obou kategorií postoupila do krajského kola soutěže v Ústí nad Labem, kde jim samozřejmě budeme držet palce.

0205cykliste4

0205cykliste5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru