Městská policie varuje: Za neuhrazenou pokutu můžete na místě přijít o registrační značky nebo dostat botičku
Foto zdroj: městská policie Chomutov
Chomutov

Chomutov - Pokud strážník městské policie při kontrole vozidla zjistí, že řidič nebo provozovatel vozidla nezaplatil splatnou pravomocně uloženou pokutu dle zákonů o silničním provozu, zákona o silniční dopravě nebo zákona o pozemních komunikacích, může městská policie nově požadovat na místě kontroly její uhrazení.

Dlužník má možnost nápravu sjednat hned na místě, a to úhradou dlužné částky hotově nebo bezhotovostně prostřednictvím platebního terminálu. V případě, že by pokuta nebyla na místě uhrazena, budou zadrženy tabulky registrační značky vozidla nebo zabráněno odjezdu vozidla tzv. botičkou. Což se přesně již několikrát stalo, protože částka byla natolik vysoká, že ji řidič nebyl schopen uhradit na místě.

Botička bude odstraněna až po uhrazení dlužné částky, stejný postup je u navrácení registračních značek. Do této chvíle bylo uhrazeno již několik nedoplatků, z nichž mnohé dosahovaly výše tisíců korun. "Pokud víte, že máte nedoplatek vůči magistrátu, doporučujeme ho co nejdříve uhradit, což lze i formou splátkového kalendáře," uvádějí chomutovští strážníci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru