Studenti o svou praxi ve všehrdské věznici kvůli covidu nepřišli. Proběhla online formou
Foto zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - V měsíci květnu byla ředitelem Věznice Všehrdy umožněna studentkám vysokých škol online praxe, formou Skype hovoru nebo formou zaslaných dotazníků.

Každým rokem zaměstnanci oddělení výkonu trestu, na základě žádostí studentů středních a vysokých škol, pomáhají s vykonáním povinné praxe, která je základem pro vypracování závěrečných prací studentů. Přijímaná opatření v souvislosti s nákazou COVID-19 se dotkla i studentek vysokých škol, které si vybraly témata bakalářských prací spojených s výkonem trestu odnětí svobody u dospělých odsouzených či trestního opatření odnětí svobody u mladistvých odsouzených. Ředitel věznice přihlédl k tomu, že studentky již v minulosti, po dobu studia, naší věznici navštívily a prostředí věznice jim není cizí. V tomto čase agendu zajišťovala speciální pedagožka Mgr. Lucie Charvátová.

Studentky byly seznámeny s činnostmi odborných zaměstnanců oddělení výkonu trestu, s činností vychovatelů a sociálních pracovníků při práci s mladistvými odsouzenými a dospělými odsouzenými. Dále se specifiky práce na specializovaných odděleních oddělení výkonu trestu u odsouzených s poruchou osobnosti a chování, způsobenou užíváním psychotropních látek, dále o činnosti specializovaného oddělní pro odsouzené mladistvé ve výkonu trestního opatření s poruchami duševními a poruchami chování s individuálním zacházením.

Jedním z témat byly i pracovní příležitosti a podmínky pro pracovní zařazení odsouzených a možnosti studia ve školském vzdělávacím středisku věznice, kde je možné získat po ukončení studia výuční list.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru