Turistická ponorka začíná vozit zájemce k hlubokému dnu jezera Most
Příprava na ponor a naloďování. Foto: CC0
Chomutov

Most - Lety vrtulníkem okolo jezera Most jsou okoukané! Od prvního dubnového dne se tam spouští nový projekt: turistické jízdy do hlubin velké vodní nádrže.

V Mostě se podařilo spustit dlouho utajovaný projekt turistických jízd pod hladinu rekultivovaného jezera. Pokud si koupíte jízdenku, zažijete, co ještě nikdo v Česku nemohl. Jde o první komerčně provozovanou ponorku v Česku, ale i první v suchozemských zemích v Evropě. Napomáhá tomu hloubka jezera, která je okolo sedmdesáti metrů.

Protože má jezero jednu z nejčistších vod v zemi, kde není problém dohlédnout do pětimetrové hloubky, slibují organizátoři jedinečný zážitek. Pod vodou chtějí lidem ukazovat, kde stály jednotlivé těžební stroje, když byla nyní zatopená jáma ještě funkčním uhelným velkolomem. Zajedou také na některá místa, kde stávaly okrajové domy někdejšího královského města.

Pro největší odvážlivce se chystá i ponor do zcela nejhlubšího místa jezera. To si ale budou muset vždy lidé na palubě odhlasovat.

Pokud jste informaci přehlédli, provoz se spouští přesně na Apríla.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru