Počet nově nakažených v okrese pozvolna klesá. Jaká je nyní situace v chomutovské nemocnici?
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Ve středu 18. listopadu opět zasedl Krizový štáb města Chomutov, aby koordinoval informace a případné kroky spojené s epidemiologickou krizí ve městě a blízkém okolí.

Počet nakažených v okrese Chomutov stále pozvolně klesá, v posledním týdnu statistiky vykazují vždy méně než 100 pozitivně testovaných osob denně. Na Chomutovsku nemoc aktuálně prodělává 3018 osob. Za posledních 24 přibylo 48 nakažených. Od začátku epidemie již v okrese zemřelo 52 lidí s nemocí Covid-19.

V chomutovské nemocnici je aktuálně 63 hospitalizovaných (před týdnem jich bylo 107), k tomu 11 (17) pacientů na JIP z nichž 5 (9) potřebuje umělou plicní ventilaci. Stále je v chomutovské nemocnici aktivních 5 covidových oddělení, v následujících dnech se bude jednat o snížení počtu těchto oddělení.

Akutní péče je stále poskytována bez omezení a pokud se situace nezhorší, začne se s plánovanými operacemi a zákroky. Složky IZS nemají momentálně závažnější potíže při plnění své služby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru