Za den znovu přibylo osm případů koronaviru. Noste roušky i na ulici, doporučil krizový štáb v jedné obci
V Kryrech doporučují lidem znovu nasadit roušky. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj – Po víkendovém poklesu počtu nemocných, který mohl být zapříčiněn také nižším počtem testů, se v pondělí v Ústeckém kraji znovu potvrdilo osm případů nemoci covid-19. Informovala o tom Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje.

Za posledních dvacet čtyři hodin přibylo v kraji osm případů. Nově infikovaní jsou v Chomutově a na Lounsku, kde přibylo po jednom nakaženém. Na Teplicku a Ústecku jde o dva lidi, dvakrát testy upozornily na pozitivní nález také na Litoměřicku. Dohromady již byla nemoc odhalena u 611 osob z Ústeckého kraje. Počet vyléčených zůstává stále stejný – 540.

V Kryrech na Podbořansku v okrese Louny zasedl krizový štáb, který v neděli vydal toto prohlášení: „Vzhledem k výskytu nemoci covid-19 v blízkém okolí a po zasedání krizového štábu města Kryry, doporučujeme všem občanům od úterý 28. 7. opětovné používání roušek na veřejných prostranstvích, obchodech, úřadech, ordinací lékařů atp. Žádáme občany, aby omezili shromažďovaní většího počtu osob. Používejte prosím dezinfekční prostředky. Děkujeme za uposlechnutí přijatých opatření.“

2807semafor

Situaci v České republice, kde během neděle přibylo 195 nakažených, bude nově hodnotit takzvaný semafor. Po okresech bude od bílé přes zelenou, oranžovou až po červenou a podle stupnice od 0 do 10 hodnotit rizika a s nimi doporučovaná opatření proti šíření nakažlivé nemoci, a to nejen koronavirové infekci. „Vodítko. Rámec. Metodika. To je náš semafor, který znázorňuje pohotovostní stupně v souvislosti s covid. Na stupně je vázáno – co by se mělo udělat, jaké orgány aktivovat a jaká opatření přijmout. Chceme, aby veřejnost měla dostupný předvídatelný plán kroků, které mohou nastat,“ vysvětlil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru