Opilí šoféři, těžká zranění, milionové škody. Takhle se jezdilo v květnu na chomutovských silnicích
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Chomutov

Chomutovsko - V uplynulém měsíci řešili chomutovští dopravní policisté v našem okrese celkem 129 dopravních nehod. Toto číslo je srovnatelné s loňským květnem, kdy jich bylo zaevidováno 124.

Narozdíl od roku 2019, kdy přišla v květnu při nehodě o život jedna osoba, se tentokrát kolize obešly bez úmrtí. Těžce zraněni byli čtyři lidé, lehkých zranění bylo dvacet tři. Celkové škody se vyšplhaly na částku převyšující 4,6 milionu korun. Téměř 40 tisíc korun bylo uloženo zaplatit viníkům nehod na pokutách.

"Většinu střetů měli na svědomí řidiči motorových vozidel (102), třikrát bylo zavinění na straně řidiče nemotorového vozidla, v jednom případě nehodu způsobil chodec. Ve srovnání s květnem 2019 výrazně poklesl počet kolizí se zvěří, letos jich bylo 21 oproti loňským 45. Dvakrát byla jako příčina zjištěna závada komunikace," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Většina nehod se odehrála na místních komunikacích (54), dále na silnicích 2. třídy (24), 3. třídy (20) a 1. třídy (18). Na parkovištích došlo k dvanácti střetům, na dálnici pak pouze k jednomu. U osmi z účastníků květnových dopravních nehod zjistili policisté požití alkoholu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru