Vlaky budou svištět pod Krušnými horami až 150 kilometrů v hodině! Připravuje se další úprava trati za 4 miliardy
Současné práce na opravách trati u Oldřichova. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Ústecký kraj, Praha - Centrální komise Ministerstva dopravy schválila záměr projektu na rekonstrukci trati z Ústí nad Labem do Chabařovic. Díky kladnému stanovisku může Správa železnic úspěšně pokračovat v přípravě stavby na další části takzvané Podkrušnohorské magistrály, která vede z metropole Ústeckého kraje až do Chebu.

V rámci téměř 8,8 km dlouhého úseku dojde ke kompletní rekonstrukci železničního svršku, mostů a propustků. Úpravou projde také stanice Chabařovice, kde se kromě rekonstrukce kolejí a nástupišť předpokládá vybudování informačního zařízení pro cestující a nového osvětlení, úprava staničního zabezpečovacího zařízení a sdělovací techniky.

V celém úseku se zřídí nové traťové zabezpečovací zařízení 3. kategorie s přípravou pro dálkové ovládání z centrálního dispečerského pracoviště v Praze, které umožní výhledové nasazení jednotného evropského vlakového zabezpečovacího zařízení (ETCS) úrovně 2 v souladu s Národním implementačním plánem. Vlastní zařízení ETCS není součástí této stavby a bude se realizovat samostatně.

Po provedené rekonstrukci dojde ke zvýšení rychlosti ve vybraných úsecích až na 150 km/h, což přinese úsporu jízdních dob pro všechny kategorie vlaků v řádu minut. Samotná realizace stavby s názvem Rekonstrukce traťového úseku Ústí nad Labem západ (mimo) – Chabařovice (včetně) se předpokládá v letech 2025 a 2026, celkové investiční náklady dosahují částky 4,4 miliardy Kč.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru