Do školních lavic v Chomutově v září usedne 570 prvňáčků. K zápisu přišlo i pětileté dítě
Zápis do základní školy. Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - K zápisům do základních škol přišlo letos v Chomutově celkem 552 dětí. Budoucí prvňáčci podstoupili svou první životní zkoušku ve dnech 5. a 6. dubna.

“Ve srovnání s loňským rokem přišlo k zápisu o patnáct dětí méně. Nicméně společně s dětmi, které nastoupí po odkladu docházky z loňska, bude v prvních třídách opět živo. Nejvíce dětí s rodiči absolvovalo zápis v základních školách v ulicích Zahradní a Březenecká, tam se učitelé setkali s více než osmdesáti dětmi,” uvedl náměstek primátora Jan Mareš.

Z uvedeného počtu dětí, které přišly k zápisu, jich má 148 návrh na odklad školní docházky. Naopak 166 dětí nastoupí letos do školy po odkladu školní docházky. “Předpokládáme tedy, že v září do školy přijde 570 prvňáčků,” doplnila vedoucí odboru školství Dagmar Mikovcová.

Zápisu v základní škole v ulici Písečná se letos zúčastnilo i jedno pětileté dítě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru