Motomed, inhalátor či speciální dioptrické brýle. Výtěžek z charitativního adventu v Jirkově poputuje na pomůcky pro nemocné děti
Dvojice handicapovaných chlapců, na jejichž pomoc výtěžek poputuje. Zdroj: FB město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Zastupitelé ve středu schválili rozdělení finanční prostředků z Jirkovského charitativního adventu pro potřeby zdejších nemocných dětí.

Veřejná sbírka loni v prosinci vynesla rekordní sumu v historii této dobročinné akce - výtěžek 211 982 korun získaný prodejem vánočních výrobků od místních školáků a seniorů. „Všem prodejcům i kupujícím za to moc děkujeme,“ vzkazuje místostarostka Dana Jurštaková. Za 84 700 korun město koupí motomed pro sourozence Jakuba a Jiřího Holkovy, k němu jim přikoupí i příslušenství v hodnotě 3 267 korun.

Za 24 400 korun se koupí inhalátor pro Anetu Poltzovou, za 12 994 korun ultra lehký invalidní vozík pro Vojtěcha Kokeše a za 5 tisíc korun speciální dioptrické brýle pro Barboru Pomahačovou. Další částka, 81 621 korun, poputuje občanskému sdružení Prohandicap Jirkov, které se zabývá péčí o postižené děti, především jejich dopravou do základních škol. Spolek peníze použije na nákup pohonných hmot a autosedaček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru