Povedený živnostník! Měsíc odebíral malířské potřeby na faktury, ani jednu nezaplatil
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Chomutovští kriminalisté řeší případ podvodného jednání 54letého muže z Jirkova. Jak se ukázalo, šlo nejspíš o vykutáleného živnostníka.

V září loňského roku si měl se zástupcem jedné chomutovské společnosti vyjednat možnost odložené platby za odebrané zboží. "Podle zjištění policistů poté v průběhu uvedeného měsíce postupně od společnosti odebíral různé malířské potřeby. Jednalo se celkem o šest případů nákupu zboží na fakturu. Žádnou z vystavených faktur však Jirkovan neuhradil, celkem tak prodávající společnost připravil o částku téměř 150 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Muž je tedy nyní trestně stíhán, vyšetřovatel ho v lednu obvinil z trestného činu podvodu. Vzhledem k výši škody, kterou svým jednáním měl způsobit, mu u soudu může hrozit kromě peněžitého trestu i pětileté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru