Stávka v Ústeckém kraji: Připojil se nejspíš jen jeden řidič
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj – Ke čtvrteční plánované celostátní stávce řidičů autobusové dopravy se podle dostupných informací v Ústeckém kraji připojil pouze jeden řidič. Informoval o tom Ústecký kraj.

Stávkujícím měl být řidič ranního spoje z Lobendavy do Varnsdorfu, který obsluhuje společnost Autobusy Karlovy Vary. O případných jiných spojích, které nevyjely, v tuto chvíli nemá Ústecký kraj žádné zprávy. Ostatní tři dopravci, kteří zajišťují Dopravu Ústeckého kraje, již v uplynulých dnech oznámili, že by se jejich řidiči stávky zúčastnit neměli. Všechny spoje tedy vypravily společnosti ČSAD Slaný, Arriva Teplice i BusLine. Linkové autobusy v Ústeckém kraji denně přepraví zhruba 55 000 cestujících.

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje řidičům za odpovědný přístup písemně poděkoval. „Tím, že jste se ke stávce v Ústeckém kraji plošně nepřipojili, jste prokázali, že vám záleží na dobrém fungování linkové autobusové dopravy v kraji a že vám nejsou lhostejné desetitisíce cestujících, kteří služby autobusové dopravy denně využívají,“ uvedl v dopise řidičům zaslaném dopravcům a odborovým organizacím náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Komínek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru