Žárovkový zloděj dopaden! Kradl je z výtahů v domech na jirkovském sídlišti
ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Kriminalisté dopadli muže, který má mít podle jejich zjištění na svědomí opakované krádeže žárovek z výtahů z různých domů na sídlišti v Jirkově.

Ke krádežím docházelo od konce srpna až do poloviny října, celkem se jednalo o šest oznámených případů. Způsob odcizení byl pokaždé stejný. Po vniknutí do panelového domu měl dotyčný z výtahu odcizit vždy 5 kusů žárovek a přitom ještě poškodit elektroinstalaci a kotvící držáky žárovek. Kromě toho měl 27letý Jirkovan ještě dvakrát odcizit žárovky nacházející se na vnější straně panelového domu u zvonků a jednou přitom poškodit kovové zábradlí před vchodem.

Škoda vzniklá počínáním tohoto mladého muže byla vyčíslena na více než 15 tisíc korun. Více než 10 tisíc z této částky připadá na škodu způsobenou poškozením. Obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci si dotyčný převzal ve věznici, kam byl umístěn pro předchozí majetkovou trestnou činnost. To je i důvodem, proč mu nyní v případě odsouzení hrozí vyšší trestní sazba, a to v rozpětí šest měsíců až tři léta.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru