VIDEO: Nebezpečného dealera pervitinu zadržela zásahová jednotka přímo na ulici v Kadani!
Zadržení osoby. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Kriminalisté z kadaňského TOXI týmu objasnili případ distribuce drog v Klášterci nad Ohří. Několikaměsíční intenzivní prací nashromáždili informace o 36letém muži. Ten si podle kriminalistů měl od ledna tohoto roku opatřit v součtu nejméně 500 gramů metamfetaminu (pervitinu), který následně rozprodával. Muže zadrželi v Kadani.

Trestní minulost muže, která byla mimo jiné násilného charakteru, kriminalistům napovídala, že jeho zadržení by mohlo být nebezpečné. Na pomoc si proto přizvali zásahovou jednotku a v ten správný čas takzvaně spadla klec. "Při zadržení měl muž u sebe přes 19 gramů pervitinu a materiál, který se používá při distribuci drog – jako je váha a uzavíratelné sáčky. Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli přes 45 gramů pervitinu," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

V průběhu šetření k případu také zjistili, že distribuce drog nebyl jediný mužův prohřešek. "K prodeji měl užívat motorové vozidlo v době, kdy mu městský úřad vyslovil zákaz řízení. Ve výslechu se ke svým činnostem doznával. Dokonce kriminalistům potvrdil, že o svém zákazu řízení motorových vozidel věděl, ale potřeboval být pojízdný," pokračuje Irena Pilařová.

Nyní je muž srozuměn s tím, že mu hrozí až deset let odnětí svobody. U soudu se bude zpovídat za trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. První srpnový den kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí do vazby. Soud toto akceptoval a muže poslal do vazby.

video

https://www.youtube.com/watch?v=XDUNpuqOAHE

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru