Lidé se zajímají o své zdraví. Zkontrolovat si kožní znaménka dorazil na Kamencové jezero rekordní počet zájemců
Kožní znaménka si na Kamencovém jezeře nechalo vyšetřit dvě stě šest zájemců. Zdroj: Krajská zdravotní
Chomutov

Chomutov - Rekordní počet zájemců si přišel v pondělí 24. června nechat zkontrolovat kožní znaménka na Kamencové jezero v Chomutově. Již po osmé se tady totiž konala akce s názvem „Když se chceš opalovat, musíš se chránit“.

Na pláži u jezera pořádala tuto osvětovou akci Krajská zdravotní. O rady specialistů a bezplatné vyšetření mělo tentokrát zájem dvě stě šest lidí. Z nich lékaři 25 doporučili návštěvu ordinace, aby se znaménko mohlo vyndat a potvrdilo se, že se nejedná o kožní nádor.

„Akci připravujeme pro ty, kdo se rádi opalují. Tentokrát byl zájem ze strany návštěvníků Kamencového jezera skutečně velký, protože mnoho lidí sem přilákalo slunečné, opravdu letní počasí," sdělila primářka kožního oddělení chomutovské nemocnice MUDr. Radka Neumannová. Dodala, že pro laiky bude možná překvapivá statistická informace, že v Česku je zvýšený počet objevených nádorů u dívek a žen ve věku od 10 do 29 let.

2706znamenka1

Hlavním smyslem pondělí osvětové akce na jezeře bylo upozornit na stoupající počet lidí, u nichž se vyskytl zhoubný kožní nádor. „Osvěta je v České republice, dá se říci, na vysoké úrovni. Například své stany v posledních letech na různých akcích přidaly i zdravotní pojišťovny. Lidé už mají v povědomí, že pokud zaznamenají změny u znamének na kůži, měli by si je nechat zkontrolovat. Počet pacientů s kožními nádory sice stoupá, na druhou stranu je zde pozitivní fakt, že nestoupá počet těch, kteří na zhoubné nádory kůže umírají,“ dodala MUDr. Radka Neumannová.

Dermatologové u jezera lidem také radili, jak se správně chránit před slunečním zářením, jak provádět samovyšetření kůže a jak poznat kožní nádorové a přednádorové změny. Pro všechny, kteří bezplatné vyšetření podstoupili, byly připraveny vzorky opalovacích krémů s UV filtrem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru