Jaké novinky se připravují v zooparku na jarní sezónu a kdy se letos budou probouzet medvědi?
Ilustrační foto Zdroj: facebook/zoopark
Chomutov

Chomutov - Chomutovský zoopark se připravuje na jarní sezónu. Od loňského roku prochází postupnými změnami a na návštěvníky čeká i po zimě několik novinek.

Po zimní přestávce bylo v sobotu veřejnosti opět zpřístupněno teráriu. Kromě „starých známých“ tu návštěvníci najdou také nový druh hada – šírohlavce východního. Jde o jednoho z nejrychlejších hadů světa a bezpečně ho poznáte podle velkých očí, nad nimiž má ještě zvětšené štítky. Zajímavý je také jejich způsob lovu, kdy často zvedají přední část těla a pátrají po kořisti.

Dále se v zooparku staví nová expozice Charzy žlutohrdlé. Do provozu se připravují také nově nainstalované turnikety.

Zoopark již tradičně zahajuje novou sezónu veřejností velmi oblíbenou akcí s názvem Probouzení medvědů. Letos se budou medvědi budit ze zimního spánku 16. března. Se vstáváním medvědům jako každoročně pomůže nějaká celebrita. Tentokrát to bude oblíbená česká herečka, jméno ale zatím zoopark tají.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru