Boží Dar odvolal zákaz vstupu na městské lesní cesty. Běžkuje se tady ale na vlastní nebezpečí
Zdroj: facebook/Boží Dar
Chomutov

Boží Dar - Město Boží Dar odvolalo v úterý 22. ledna zákaz vstupu na městské lesní cesty, které jsou upravovány pro běžkaře. Pohyb na těchto běžeckých trasách je však na vlastní nebezpečí. Zákaz vstupu do lesů vyhlásilo město v souvislosti se silným větrem, který Krušné hory zasáhl před několika dny, a následnou sněhovou kalamitou.

Z důvodu trvající námrazy a velkého množství sněhu na stromech platí do odvolání i nadále přísný zákaz vstupu do lesních porostů na Božím Daru, které jsou mimo upravované lesní cesty. Město současně žádá běžkaře, aby nikde volně neodstavovali svá vozidla mimo oficiální veřejná parkoviště.

Až do konce zimy platí zákaz vjezdu vozidel do centra města vyjma místních občanů, zásobování, rekreantů bydlících v ubytovacích zařízení s vlastním parkováním. Vjezd je umožněn taktéž do skiareálů Hranice a Novako, ale pouze do naplnění kapacity zdejších parkovišť.

Úprava lyžařských tras v okolí Božího Daru:
V pondělí večer proběhla úprava magistrály (Boží Dar - Mrtvý rybník - Červená jáma) a okruhu Karlova běhu.
Po odvolání zákazu vstupu do lesů měly být v úterý kompletně upravené dosud uzavřené trasy (malý a velký okruh Ježíškovy cesty, bruslící okruh, Mílovská cesta, Cínová stezka).

A kam na běžky v nejbližším okolí Chomutova? Psali jsme zde.

{article title="Kam na běžky a kde si zabobovat? Po vichřici je úprava tratí náročná, někde se do lesů vůbec nesmí"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru